ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-9/12 (vds)

Η πολυβραβευμένη ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή θα προβληθεί την προσεχή Δευτέρα-9 Δεκεμβρίου στις «Ημέρες Κινηματογράφου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς. Θα παραστεί ο σκηνοθέτης, ο οποίος θα συζητήσει με το κοινό.

vJkc9HwPQIXc-dY--gs

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κώστας Μαντάς, ενώ την ανάλυση κάνει η φιλόλογος Καίτη Λεκάκου.

Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο», μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα, που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής και να κρατήσει το έργο του αιώνιο. Ο Καζαντζάκης είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας σε ένα αέναο γεωγραφικό και πνευματικό ταξίδι, ανικανοποίητος, βασανισμένος και ελεύθερος. Η ταινία κέρδισε 4 Βραβεία και 2 υποψηφιότητες στο 51ο ΔΚ Φεστιβάλ του Χιούστον της Αμερικής το 2017. Απέσπασε επίσης, το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ischia στην Ιταλία, καθώς και δυο Βραβεία Κοινού στα φεστιβάλ κινηματογράφου Greek Film Expo της Νέας Υόρκης και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Ατλάντα.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιάννης  Σμαραγδής

Φωτογραφία: Άρις  Σταύρου

Μουσική: Μίνως  Μάτσας

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέφανος Ληναίος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Αργύρης Ξάφης, Γιούλικα Σκαφιδά, Στάθης Ψάλτης.

kazzorbelcmov

Η ταινία είναι ελληνικής παραγωγής, του 2017, διάρκειας 120’.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 19 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ