FRONTPAGE

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ …ΟΔΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

Με δηκτικό ύφος η μείζων αντιπολίτευση («Ανοιχτοί Ορίζοντες») απάντησε με ανακοίνωση (“Φωνάζει ο κλέφτης”, ο τίτλος) σε …αποκαλυπτικό δημοσίευμα – «ρεπορτάζ» γνωστής ιστοσελίδας, σχολιάζοντας περιπαιχτικά την αναφορά της …έγκριτης «δημοσιογράφου» σε μια συνήθη επίσκεψη του Διονύση Ζαμάνη και πρώην συνεργάτιδας του στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής προς ενημέρωση  ( …ο τέως Δήμαρχος γνωστός από το παρελθόν για τις τραμπούκικες συμπεριφορές και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και η πρώην Πρόεδρος η οποία είναι γνωστή για το ρωμαλέο της λίαν εκφοβιστικό παρουσιαστικό).

Και βεβαίως, επικεντρώνεται στο αυτονόητο: Πως τα 25.000 ευρώ της υπεξαίρεσης του κατηγορητηρίου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου μειώθηκαν σε 15.000; Ποιος έκοψε 10.000; Η χασάπης της δημοσιογραφίας ή κάποιος άλλος;

 

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ PART 1ο

Με μεγάλη λύπη μας πληροφορηθήκαμε σήμερα από την έγκριτη τοπική δημοσιογραφική πλατφόρμα «Οδός Διονύσου» τα όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αν και ο τρόπος γραφής θυμίζει γνωστό θεσμικό μπλόγκερ δεν μπορούμε παρά να δεχθούμε την ακρίβεια των γραφομένων σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα γνωστή για την ανεξαρτησία της , την τήρηση των ίσων αποστάσεων και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιτάσσει την διασταύρωση της κάθε είδησης.
Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση της Προέδου Κας Τόκα, λίαν πρωινή ώρα της σήμερον προσήλθαν στα γραφεία της Επιτροπής στην Άνοιξη ο τέως Δήμαρχος (γνωστός από το παρελθόν για τις τραμπούκικες συμπεριφορές και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα) και η πρώην Πρόεδρος ( η οποία είναι γνωστή για το ρωμαλέο της λίαν εκφοβιστικό παρουσιαστικό ). Παρουσία του υπαλλήλου που έντρομος τους αντίκρυσε να κρατούν «ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ» στα χέρια τους , προσπάθησαν να παραβιάσουν ανοικτές θύρες, πράγμα το οποίο και κατάφεραν. Μετά από σειρά χυδαίων λεκτικών επιθέσεων (αυτούσιος διάλογος :-«Θα μπορούσαμε να ρίξουμε μια ματιά στα πρακτικά;», -«Βεβαίως, πρέπει όμως να ενημερώσω και την Πρόεδρο», -«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση»), ήλεγξαν το Βιβλίο Πρακτικών και απήλθαν. Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος πληροφορούμαστε πως ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος είχε το θράσος να απευθύνει στην Πρόεδρο και απειλητικό τηλεφωνικό μήνυμα ( «θέλω επίσημη ενημέρωση για το εκτός ημερησίας θέμα που ψηφίστηκε»). Ωστόσο, η Πρόεδρος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και σύμφωνα με δικές μας αποκλειστικές πληροφορίες δεν απάντησε (ούτε τυπικώς, πλήρης απαξίωση και μπράβο της για αυτό).
Το περιστατικό συνδέεται άμεσα με την αθώα και σε κάθε περίπτωση επιβεβλημένη προσπάθεια να αποτινάξει η Σχολική Επιτροπή τα βαρίδια που τη συνδέουν ευθέως με περιστατικά υπεξαιρέσεων, εμπρησμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος , που οπωσδήποτε η νέα σύνθεση δέχεται ότι σε καμία περίπτωση δε μπορεί να έχουν συμβεί (πως το γνωρίζει : κληρονομικό χάρισμα ;, άνωθεν θεσμικές παρεμβάσεις;, ουδείς γνωρίζει με σιγουριά) . Ειδικότερα μάλιστα όταν αφορούν πρόσωπα με διττές πλέον ιδιότητες, παραδείγματος χάριν πρώην Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής , κατηγορούμενη και ενεργό μέλος της διοικούσας παράταξης (πανταχού παρούσα σε κάθε συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής) ή επίσης μάρτυρας υπεράσπισης στη συνεχιζόμενη δίκη για την υπόθεση ακριβώς της Σχολικής Επιτροπής και νυν Θεσμός άρα θεσμικά αμειβόμενος παράγων του Δήμου που επίσης δεν χάνει ευκαιρία να παρεμβαίνει στις σχολικές επιτροπές δίνοντας εντολές μετατρέποντας την νυν πρόεδρο σε στρατιωτάκι.
Όπως λοιπόν προκύπτει, η Σχολική Επιτροπή με τη νέα της σύνθεση αποφάσισε πως το ποσό που προσδιορίζεται ως έλλειμμα από τα ταμεία της κατά τη χρήση 2013-2014 δε μπορεί να υπερβαίνει τα 15000 ευρώ (ποσό σε κάθε περίπτωση αστείο) και να φτάνει στο δυσθεώρητο ύψος των 74000 ευρώ που προσδιορίστηκε από εταιρεία ορκωτών λογιστών (πρώτον γιατί δεν είναι στρογγυλός αριθμός και δεύτερον γιατί το ποσό αυτό εκπέμπει τεκμηριωμένα αρνητική ενέργεια).
Πράγματι, οι Σχολικές Επιτροπές βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, καθόσον φαίνεται πως αναλαμβάνουν πλέον και τη δικαστική διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται, ώστε να αποφεύγεται η όχληση της Δικαιοσύνης για τόσο ασήμαντα περιστατικά. Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση αυτή και ευχόμαστε και εις ανώτερα: μακάρι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον να είναι σε θέση να αποφαίνονται και περί της συνταγματικότητας ή μη των αποφάσεων. Για αυτό και η απόφαση που ελήφθη είναι ατελής. Κανονικά θα έπρεπε η ΝΕΑ Σχολική Επιτροπή να διατάξει το επικείμενο δικαστήριο να μην εξετάσει καν μάρτυρες κατηγορίας συμπεριλαμβανομένης και της ορκωτής λογίστριας.
Για όλους εμάς που το «να μη χαθούν τα λεφτά των παιδιών μας», όπως τα νιώθουμε, αποτέλεσε προεκλογική και μετεκλογική σημαία, όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα κακόγουστο αστείο. Δυστυχώς πραγματικό.

Categories: FRONTPAGE, ΠΑΙΔΕΙΑ