ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΔΥΣΕ» ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» ΑΥΡΙΟ-11/12

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή έδυσε», που έχει θέμα την μικρασιατική εκστρατεία, θα προβληθεί αύριο-Τετάρτη, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς. Η εκδήλωση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος  «Ημέρες Κινηματογράφου» από την Ομάδα Πολιτισμού της ΔΚ Δροσιάς του Δ. Διονύσου σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Δροσιάς και την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ).

Τη σκηνοθεσία του πολύ ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ έχει ο Αλέξανδρος Παπαηλιού, ενώ την  επιμέλεια έχει η Ειρήνη Σαρίογλου, η  οποία θα προλογίσει την ταινία και το αντίστοιχο βιβλίο «Η Μικρασιατική Εκστρατεία» του Κώστα Μισαηλίδη.

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για τη Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από τον λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest στη Χαλκίδα και συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου

Μουσική: Γιάννης Βοργίας

Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 19, στη Δροσιά, αύριο –Τετάρτη-11 Δεκεμβρίου, στις 19.00’, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ