ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟ “ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ” ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-16/12 ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ (vds)

Μια εξαιρετική ταινία, το «Τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη θα προβληθεί την προσεχή Δευτέρα-16 Δεκεμβρίου στο  πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς. Το παρών θα δώσουν για να συζητήσουν με το κοινό ο σκηνοθέτης και η ηθοποιός, στιχουργός και συγγραφέας Ελένη Ζιώγα, η οποία έγραψε τους στίχους στο τραγούδι της ταινίας, που ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κώστας Μαντάς, ενώ την ανάλυση των ταινιών κάνει η Καίτη Λεκάκου.

sitesdefaultfilesarticle_imagestan3

Το σενάριο:

Σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει Τανγκό, προκειμένου να χορέψει με τη σύζυγό του Διοικητή του, με την οποία είναι ερωτευμένος. Ένας ερωτισμός υφέρπων σε κάθε σιωπή, σε κάθε βλέμμα, σε κάθε σκηνή. Κι όλα αυτά σε μια ατμόσφαιρα απόκοσμη, ομιχλώδη, μέσα στη βροχή, κάτω από τους ήχους συγκλονιστικής μουσικής, ταιριασμένης απόλυτα με τα συναισθήματα των ηρώων.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη.

Απέσπασε 3 Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κιν/φου το 2011 και 5 Βραβεία Κοινού στο Seven Arts Awards to 2012.

Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλαράκος

Μουσική: Γιάννης Αιόλου

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου. Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας.

Η ταινία είναι ελληνικής παραγωγής του 2011, διάρκειας 102’.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 19, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ