ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΕΥΠΟΛΙΣ»

Φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας διορισμένων …κομισάριων από τη τωρινή διοίκηση του Δήμου καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Εύπολις» με σκληρή ανακοίνωση. Η καμπάνα χτυπάει για μια κυρία Αντωνοπούλου, που έχει αναλάβει την ευθύνη για τα αδέσποτα, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες περιπτώσεις απολυταρχικής συμπεριφοράς,  επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

“Στην ψευδαίσθηση παντοδυναµίας και εγωτικού πρωτογονισµού ορισµένων διορισµένων στο ∆ήµο, δηλώνουµε σε όλους τους τόνους ότι θα καταγγέλλουμε αυθαιρεσίες όπως και περιπτώσεις κατάχρησης δοτής εξουσίας”.

 

Εύπολις Δήμος Διονύσου

Εξουσίας το ανάγνωσμα (βλ. επιτακτική τελεσιδικία, «αναγκαστή κατά πάντων»)… Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, τους διαλόγους της «εντεταλμένης» Συμβούλου από τον Δήμαρχο Ι. Καλαφατέλη για τα αδέσποτα του Δήμου, κυρίας Μ. Αντωνοπούλου, με την Πρόεδρο του Συλλόγου “Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής» κ. Ε. Κουτρουμάνου – Κουρεμένου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η εντεταλμένη σύμβουλος κ. Μ. Αντωνοπούλου, αντλώντας εξουσία (ή/και εντολές) από το «διορισμό» της –και μόνο- από τον Δήμαρχο (και όχι ως θεσμικό όργανο με βάση το νόμο 4039/12), επέβαλε με πρωτοφανή ολοκληρωτισμό στο Σωματείο, την –κατ΄ ουσία- ακύρωσή του!

Η κ. Μ. Αντωνοπούλου, επιβάλλει στον Σύλλογο να μην περισυλλέγει αδέσποτα όταν ο Δήμος και οι υπηρεσίες του κατεβάζουν ρολά στο 8-ωρο. Δηλαδή, αν ένα ζωντανό σπαράζει ή ξεψυχά μετά τις 15.00 μ.μ στο δρόμο, η κ. Αντωνοπούλου απαγορεύει στον Σύλλογο να το μαζέψει και να το περιθάλψει. Σε διαφορετική περίπτωση, κατά την κ. Αντωνοπούλου, ο Σύλλογος –απειλείται ότι- θα είναι υποχρεωμένος να το φροντίζει και στο διηνεκές!… Απροσχημάτιστος αυταρχισμός ατόμου που –θεωρητικά- ενδιαφέρεται και είναι ευαισθητοποιημένο περί αυτών… Μάλιστα, φέρεται να ειπώθηκε από την ίδια ότι «δεν την ενδιαφέρει» αν το ζώο ξεψυχίσει στο μεσοδιάστημα μέχρι ο Δήμος να ξαναανοίξει ρολά…

Επιπλέον, η κ. Μ. Αντωνοπούλου (που ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει να καταθέσει κάποιος από τους ενεργούς φιλόζωους αξιόλογη δράση ή συμμετοχή της όλα αυτά τα χρόνια για τα αδέσποτα), κατηγόρησε ευθέως τον Σύλλογο για «απάτη», δεδομένου ότι –κατά την ίδια- ο Σύλλογος περιθάλπει και αδέσποτα άλλων Δήμων.

Συμπέρασμα: Η κ. Αντωνοπούλου, αντί να οργανώσει συνθήκες συνεργασίας και ομαλής συνύπαρξης ενός σημαντικού Συλλόγου για το έργο και την προσφορά του, με το πρόγραμμα του Δήμου για τα αδέσποτα (ο οποίος δημιουργήθηκε για να καλύψει κενά και δυσλειτουργίες –ή και την ανυπαρξία δράσης- του Δήμου), επέλεξε να επιτεθεί αναίτια και με πρωτοφανή αναίδεια και ασέβεια, στην Πρόεδρο του Συλλόγου που –όσοι τη γνωρίζουν- ξέρουν ότι έχει σκοπό ζωής την προσφορά έργου μέσω αυτού του Συλλόγου.

Κατά τη γνώµη µας, πρόκειται για προφανή απουσία πολιτικής αντιπρότασης και –ταυτόχρονα- επίδειξη ισχύος έναντι πολιτικών αντιπάλων ( θυµίζουµε ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ε. Κουτροµάνου ήταν υποψήφια ∆ηµοτική Σύµβουλος µε τον Συνδυασµό µας…).

Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουµε: η παράταξή µας «Εύπολις – Συνεργασία ∆ηµοτών ∆ιονύσου» δεν θα επιτρέψει ούτε τώρα ούτε στο µέλλον φαινόµενα απολυταρχίας και αυθαιρεσίας στη ∆ιοίκηση του ∆ήµου. Στην ψευδαίσθηση παντοδυναµίας και εγωτικού πρωτογονισµού ορισµένων διορισµένων στο ∆ήµο, δηλώνουµε σε όλους τους τόνους ότι θα καταγγέλλουμε αυθαιρεσίες όπως και περιπτώσεις κατάχρησης δοτής εξουσίας. Αυτά –προς το παρόν- κ. Αντωνοπούλου.

 

*Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΡΩΓΩΝ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ