ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΟ ΈΧΟΥΝ ΤΩΡΑ»

Συνέχεια στην κόντρα με τον Καλαφατέλη για το δημοτικό όχημα που οδηγεί ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου και υψηλόβαθμο στέλεχος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, νυν άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου για ζητήματα αποκέντρωσης, Παναγιώτης Βορριάς, δίνει ο Κωστής Κουριδάκης της παράταξης «Εύπολις».  Με ανάρτησή του στο facebook, αφού εξαπολύει κατηγορίες για έλλειψη ευθιξίας και αποπροσανατολισμού της συζήτησης, επισημαίνει με νόημα για τους κρατούντες ότι «…άλλο ύφος και ρόλο είχαν προεκλογικά και άλλο έχουν τώρα που κατέχουν, έμμισθες η μη, θέσεις ευθύνης». Βαριές κουβέντες, δίχως άλλο…

 

Εύπολις Δήμος Διονύσου

ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ κ. ΒΟΡΡΙΑ

Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δραστηριότητας που απαιτεί αυξημένες ικανότητες αναφορικά με το ήθος και την ευαισθησία.
Είναι συλλογική προσπάθεια με αξιακά χαρακτηριστικά την υπευθυνότητα, την ικανότητα αυτοκριτικής, την αίσθηση του καθήκοντος, την ταπεινότητα, την αισθητική και την ικανότητα αντίληψης και διείσδυσης στην ψυχή των συνανθρώπων.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τον αξιότιμο κ. Π. Βορριά, που έγινε για λόγους ευγένειας και σεβασμού, επαναλαμβάνω ότι η τοποθέτηση μου στο Δημοτικό συμβούλιο δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα, απευθυνόταν στον δήμαρχο και στην παράταξη της οποίας είναι αντιπρόεδρος, και αφορούσε τον μη νόμιμο τρόπο χρήσης και κίνησης των οχημάτων του Δήμου.

Δυστυχώς η ευθιξία που θα έπρεπε να διαθέτει ο δήμαρχος και πρόεδρος της παράταξης Δύναμη ευθύνης δεν υπάρχει. Έχει κληθεί αρκετές φορές να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί, το ποιοι έχουν την δικαιοδοσία να χρησιμοποιούν και να οδηγούν τα οχήματα του Δήμου, αντί αυτού αποπροσανατολίζει την συζήτηση και δεν δίνει απαντήσεις.

Είμαι υποχρεωμένος εκ του θεσμικού μου ρόλου να μεταφέρω τα ερωτήματα και τα σχόλια των πολιτών, τους οποίους δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως «πληροφοριοδότες», οι οποίοι διαπιστώνουν οποιεσδήποτε μη νόμιμες η μη ηθικές ενέργειες όσων ασκούν εξουσία. Επίσης είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να απαντά άμεσα και να μην χρησιμοποιεί υπεκφυγές η ύβρεις.

Το απολογητικό ύφος προς τους Πολίτες θα έπρεπε να το έχουν όλοι αυτοί που με διάφορους τρόπους ασκούν την όποια εξουσία και χρησιμοποιούν τον θεσμικό η μη ρόλο τους για αλλότριους σκοπούς.

Περιμένουμε, το τιμητικό κατά κανόνα, απολογητικό ύφος και ήθος από αυτούς, που όχι μόνο χρησιμοποιούν τα οχήματα του Δήμου αλλά και από αυτούς που άλλο ύφος και ρόλο είχαν προεκλογικά και άλλο έχουν τώρα που κατέχουν, έμμισθες η μη, θέσεις ευθύνης.

Κωστής Κουριδάκης
Επικεφαλής ΕΥΠΟΛΙΣ- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου

 

-Σχετικά άρθρα:

*«ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» – «ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ»