DIMOTISD

DIMOTISD: «ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ»

Για τις μεθοδευμένες …προκαταρκτικές ενέργειες της διοίκησης Καλαφατέλη  (πιο συγκεκριμένα των κυριών Κώνστα, Τόκα σε επίπεδο ΔΣ) που παρατηρούνται εσχάτως και αποσκοπούν στην απόσυρση των αγωγών εναντίον των πρώην Προέδρων των Σχολικών  Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας (Λ. Μήλα) και Δευτεροβάθμιας (Κ. Παλλιγγίνης), ασχολείται ο Δημότης Διονύσου (dimotisd.blogspot.com), στο δεύτερο μέρος του κεφαλαίου περί εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα παράβασης καθήκοντος.

Ο Δημότης από την πλευρά του εμφανίζεται σχεδόν σίγουρος περί της απόσυρσης μπροστά στον κίνδυνο, όπως γράφει, «τα αντίστοιχα «γραμμάτια» να «διαμαρτυρηθούν», με κίνδυνο η «επιχείρηση Καλαφατέλη να πτωχεύσει». Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Ιδωμεν…

 

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ Νο 2

Capture 3

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10-12-2019, ο Στέφανος Μιχιώτης προπαγάνδισε σθεναρά υπέρ της 161/2019 απόφασης της Α΄βάθμιας Σ.Ε. (παρατίθεται στο τέλος του παρόντος), η οποία αφορά την απόσυρση της υποστήριξης στην έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της ορκωτής ελεγκτού λογίστριας Μαργαρίτας Παναγιωτοπούλου και την υιοθέτηση της έκθεσης λογιστικής πραγματογνωμοσύνης του Παναγιώτη Ντερτινή, του λογιστή που ορίστηκε με εισαγγελική παρέμβαση και βάσει της οποίας απαγγέλθηκε στη Λαμπρινή Μήλα η κατηγορία για υπεξαίρεση 25 χιλιάδων ευρώ περίπου από το ταμείο της άνω Σ.Ε.
Άλλα όμως έλεγε ο Μιχιώτης όταν (από κοινού με την Κώνστα) κατήγγελλε οποιαδήποτε «εισαγγελική παρέμβαση για λογιστική πραγματογνωμοσύνη» ως μεθοδευμένη και μάλιστα κατόπιν νόθευσης των αντίστοιχων αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σ.Ε. (βλέπετε σελίδες 15, 16 μηνυτήριας αναφοράς των Μιχιώτη – Κώνστα που παρατίθενται στο τέλος της προηγούμενης ανάρτησής μας «ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ Νο 1»).
Σε ό,τι αφορά το ποινικό δικαστήριο της Μήλα, η 161/2019 απόφαση της Α΄βάθμιας Σ.Ε. δεν θα καθορίσει αποφασιστικά το αποτέλεσμα της δίκης, η οποία ούτως ή άλλως διεξάγεται εξ αρχής και θα συνεχιστεί με βάση το πόρισμα Ντερτινή.
Αλλού (στο «ψαχνό») στοχεύουν οι έχοντες αναλάβει εργολαβικά την υπονόμευση των συμφερόντων των Σ.Ε. (Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας) και δη στην ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ που έχουν υποβληθεί από τις Σ.Ε. για την αποκατάσταση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ των δημοτικών αυτών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
Επί παραδείγματι, η Λαμπρινή Μήλα (μαζί με άλλους) είναι και αστικά εναγόμενη από την Α΄βάθμια Σ.Ε. για 200 χιλιάδες ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε αποκατάσταση θετικής οικονομικής βλάβης (δηλαδή για χρηματική ζημία) ύψους 96 χιλιάδων ευρώ περίπου και σε αποκατάσταση ηθικής βλάβης 104 χιλιάδων ευρώ περίπου (βλέπετε στοιχεία στο τέλος του παρόντος).
Παράλληλα, η Λαμπρινή Μήλα είναι η δικηγόρος που χρησιμοποιεί ο Καλαφατέλης στις υποθέσεις του και η οποία «κυνηγάει» τους αντιπάλους του, υποβάλλοντας σε βάρος τους μηνύσεις που συντάσσει είτε για λογαριασμό του είτε για λογαριασμό της ίδιας και με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον «θεσμό» Γ.Γ. του Δήμου Στέφανο Μιχιώτη.
Και ρωτάμε:
Δεν θα είναι καραμπινάτη «εξόφληση γραμματίου» η απόσυρση της εν λόγω αγωγής;
Δεν θα είναι καραμπινάτη «εξόφληση γραμματίου» η απόσυρση της ανάλογης αγωγής που έχει υποβάλει η Β΄ βάθμια Σ.Ε. και της οποίας την ανάκληση έχει ήδη φέρει θέμα (αναβληθέν προσωρινά) στο Δ.Σ. η Αναστασία Κώνστα;
Μακάρι να «πέσουμε έξω» και η προγραμματισμένη απόσυρση των εν λόγω αγωγών να ματαιωθεί, πράγμα όμως αμφίβολο εν όψει του κινδύνου τα αντίστοιχα «γραμμάτια» να «διαμαρτυρηθούν», με κίνδυνο η «επιχείρηση Καλαφατέλη να πτωχεύσει».
Πάντως εμείς, σε ανύποπτο χρόνο, είχαμε πανηγυρίσει προκαταβολικά τα «ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΜΑΝΤΑΤΑ» (που έρχονται οσονούπω) για τις Σχολικές Επιτροπές.

 

Scan1

 

Capture 1

 

Capture 2

 

Scan4

 

Scan5

Categories: DIMOTISD, FRONTPAGE