ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η «ΕΥΠΟΛΙΣ»

Με τίτλο «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» η δημοτική παράταξη «Εύπολις» ανακοίνωσε ότι δεν θα μετάσχει στην παρωδία της Τρίτης, των δύο απανωτών Δημοτικών Συμβουλίων το απόγευμα και της Οικονομικής Επιτροπής το πρωί, με πολύ σοβαρά θέματα τα οποία, όπως τονίζει, είναι «ανθρωπίνως αδύνατο να αναλυθούν και να μελετηθούν από τους Αιρετούς του Δήμου, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα την παραμονή των Χριστουγέννων…»

Κατηγορεί το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη για καθεστωτική αντίληψη και τακτικισμούς, καθώς επίσης ότι «αποφάσισε και διέταξε ετσιθελικά, να «περάσει» στις 24 Δεκεμβρίου 2019 με διαδικασίες «εξπρές» πολλά και κρίσιμα θέματα για το μέλλον της περιοχής και των δημοτών», πράγματα που δεν γίνονται ούτε στη …Λατινική Αμερική.

Τέλος, χαρακτηρίζει όλη αυτή την πρακτική ως το τέλος της …συναίνεσης, λέξη που πολυχρησιμοποιήθηκε προεκλογικά.

Αναλυτικά:

 

Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει…

Θα γινόταν και αυτό λοιπόν. Η αλήθεια είναι πως είχαμε μια μικρή ελπίδα πως δεν θα ζήσουμε τους συνήθεις τακτικισμούς του παρελθόντος. Όμως, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Η «νέα» δημοτική αρχή απηύθυνε πρόσκληση προς τους Αιρετούς όλων των παρατάξεων για συμμετοχή στην 39η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, αλλά και σε δύο Τακτικές Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με εξόχως σημαντικά και «δύσκολα» ζητήματα ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ(!)

Ναι, ο κ.Καλαφατέλης αποφάσισε και διέταξε ετσιθελικά, να «περάσει» στις 24 Δεκεμβρίου 2019 με διαδικασίες «εξπρές» πολλά και κρίσιμα θέματα για το μέλλον της περιοχής και των δημοτών. Μετά το επίσημο τέλος της συναίνεσης, ο έχων τη σχετική πλειοψηφία, προχωρεί ακάθεκτος σε ένα κρεσέντο εργασιομανίας… Λειτουργώντας με όψιμη σκοπιμότητα, δείχνει να περιφρονεί το στοιχειώδες: ότι, ακόμη και οι τυπικές –πόσο μάλλον και οι ουσιαστικές- εγκρίσεις απαιτούν ενδελεχή έλεγχο από το σύνολο των Αιρετών. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Λατινική Αμερική…

Η καθεστωτική αντίληψη κυριαρχεί και πάλι στα μέρη μας και –πλέον-δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Η πρόσκληση που απεστάλη από το Δήμο την Παρασκευή 20/12/2019 μετά το μεσημέρι, περιλαμβάνει τη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής το πρωί της Τρίτης 24/12/2019, και δύο Δημοτικά Συμβούλια το απόγευμα της ίδιας ημέρας, που αφορούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου καθώς και στην έγκριση προϋπολογισμού του Δήμου και του σχεδίου δράσης και του σχεδίου δράσης και του σχεδίου δράσης για το έτος 2020 για το έτος 2020 για το έτος 2020. Καθένας συνεπώς αντιλαμβάνεται, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αναλυθούν και να μελετηθούν από τους Αιρετούς του Δήμου, όλα αυτά τα εξόχως σημαντικά θέματα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα την παραμονή των Χριστουγέννων…

Ειδικότερα, για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έχουν προταθεί τα εξής:

-Προϋπολογισμός ∆ήμου κατόπιν γνώμης του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας ΟΤΑ, κατάρτιση και ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου ∆ράσης ∆ήμου ∆ιονύσου οικ. έτους 2020, Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη του συστήματος υδροδότησης του ∆ήμου ∆ιονύσου» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι», Προϋπολογισμού 3.540.200,00€ , έγκριση πρακτικού συνοπτικού διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια άλατος, έγκριση Μελέτης και Όρων διακήρυξης για την «Προμήθεια Ανταλλακτικών – Συντήρησης & Επισκευής Μεταφορικών Μέσων» και αρκετά σημαντικά θέματα ακόμα.

Για τα δύο Δημοτικά Συμβούλια που θα ακολουθήσουν, έχουν προαναγγελθεί τα παρακάτω θέματα:

-Τεχνικό Πρόγραμμα ο.ε. 2020, έγκριση της αριθ. 479/2019 απόφαση της Ο.Ε., ορισμός εκπροσώπων του Δήμου μας στην διαδημοτική επιτροπή ενάντια στα διόδια, επικαιροποίηση της αριθ. 161/2016 απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με την εγκατάσταση των Σταθμών Πλευρικών Διοδίων στους Ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, διαβίβαση για την έγκριση των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών «Δαπάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευμένο Φορέα του ΕΣΥΔ», και αρκετά σημαντικά θέματα ακόμα.

Η δημοτική παράταξη “Εύπολις-Συνεργασία ∆ημοτών ∆ιονύσου”, η 3η ∆ημοτική Παράταξη του ∆ήμου ∆ιονύσου, δηλώνει πως δεν μετέχει σε αυτή την παρωδία, που ξεπερνά κάθε έννοια δημοκρατίας και κοινής λογικής.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους ∆ημότες και σε όλους τους Κατοίκους του ∆ήμου ∆ιονύσου και …βοήθειά μας!

 

-Σχετικά άρθρα:

*«ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΟ ΈΧΟΥΝ ΤΩΡΑ»

Categories: ΡΕΠΟΡΤΑΖ