ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «ΖΗΝΟΒΙΑ» ΦΕΡΝΕΙ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που καταφθάνει, η «Ζηνοβία», θα φέρει χιόνια και στα μέρη μας. Σύμφωνα με το “meteo.gr”, τα πρώτα σημάδια του χιονιά θα εμφανιστούν σήμερα το απόγευμα, οπότε η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου. Από αύριο-Κυριακή τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν με συνεχή χιονόπτωση και χιονόνερο κατά διαστήματα, ενώ ίδιο θα είναι το σκηνικό και την  παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Δευτέρα-31 Δεκεμβρίου), όταν το θερμόμετρο θα πέσει στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Η βελτίωση του καιρού θα αρχίσει από την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου με τις αχτίδες του ήλιου από το πρωί να ανεβάζουν προσωρινά τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι προβλέψεις πάντως για τις επόμενες πρώτες ημέρες του 2020 είναι δυσοίωνες με παγωνιά και το θερμόμετρο να κατρακυλάει κάτω του μηδενός.

Προληπτικά ο Δήμος Διονύσου μοιράζει από σήμερα το μεσημέρι αλάτι χύμα, αλλά και σε μικρά τσουβάλια στη ΔΚ Ροδόπολης, στη ΔΚ Κρυονερίου και στη ΔΚ Αγίου Στεφάνου (αμαξοστάσιο), ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον κόσμο ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα μπροστά στο ενδεχόμενο χιονοπτώσεων και παγετού (ενδεικτικά: αλατοδιανομείς, εκχιονιστικά, προσωπικό Δήμου, εθελοντές πολιτικής προστασίας, προμήθεια επαρκούς ποσότητας αλατιού ανά Δημοτική Κοινότητα)».

Κι ακόμη, όσον αφορά ποιος έχει την ευθύνη, «σε περίπτωση χιονόπτωσης οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων θα είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό των πόλεων τους, ενώ ο κεντρικός συντονισμός θα ασκείται από το Δήμαρχο Διονύσου, ο οποίος θα συνεπικουρείται από τους εντεταλμένους συμβούλους Πολιτικής Προστασίας Θανάση Κρητικό και Χρήστο Πέππα, καθώς και την Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κα Γιούλα Λακαφώση».

Τα μέτρα, οι υπεύθυνοι και ο βαθμός ετοιμότητας βεβαίως θα κριθούν επί το έργον και στην πράξη…

 

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ