ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΤΗ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΑ»

«Από τη μια οι σύμβουλοι της διοίκησης στους διαδρόμους δηλώνουν ότι τη σιχαίνονται, απόλυτα λογικό αφού πρόκειται για την επιτομή της ρουφιανιάς και από την άλλη ψηφίζουν για να την κάνουν πλούσια μήπως και χορτάσει την τεράστια κοιλιά της και την ακόρεστη πείνα της με τα λεφτά των Δημοτών». Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Διονύση Ζαμάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης άφησε να περάσουν οι άγιες ημέρες των εορτών και έβγαλε σήμερα στην επιφάνεια το λόγο που εκφώνησε, ασκώντας οξεία κριτική στην εισήγηση της διοίκησης και χαρακτηρίζοντάς την προϋπολογισμό της «Διονυσοσκουφίτσας», γνωστού blog που την τετραετία 2010-14 έβριζε τον Καλαφατέλη από το πρωί μέχρι το βράδυ και κατόπιν άλλαξε …τροπάριο πολεμώντας το Ζαμάνη για να ωφεληθεί ο Καλαφατέλης.

dionysoskoufitsa3

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία και οι αριθμοί που παρατίθενται, τεκμηριώνοντας τους ισχυρισμούς περί υποκρισίας, πληθώρας ψεμάτων, αμοραλισμού.

Το κείμενο που ανέβηκε στο λογαριασμό των «Ανοιχτών Οριζόντων» στο facebook αποτελεί σύνοψη της τοποθέτησης Ζαμάνη, όπως επισημαίνεται.

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ Η Μ.Κ.Ο.;

Σύνοψη της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου μας.
Είναι πλέον προφανείς οι λόγοι για τους οποίους η δημοτική αρχή εν μέσω γιορτών προσπάθησε και μάλιστα κάτω από το (γιορτινό) τραπέζι (όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας), να περάσει τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020 εν κρυπτώ και παραβύστω.
Ο πρώτος λόγος ήταν προκειμένου να αφαιρέσει από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τη δυνατότητα να φτιάξουν και να καταθέσουν την οποιαδήποτε είδους αντιπρόταση, δεδομένου ότι πλέον η μοναδική δυνατότητα που έχει η αντιπολίτευση βάσει του Νόμου Θεοδωρικάκου είναι να καταθέσει δική της πρόταση Προϋπολογισμού και όχι να καταψηφίσει αυτόν της Διοίκησης (ο οποίος θα περάσει έστω και με μειοψηφία!).
Έτσι λοιπόν, μόνο στην τέταρτη πρόσκληση για συνεδρίαση, μετά τις προηγούμενες αποτυχημένες λόγω έλλειψης απαρτίας, εδέησε και χορήγησε στους Συμβούλους τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας για τους Ο.Τ.Α για τον Δήμο Διονύσου. Το εντυπωσιακά προσβλητικό για τον Δήμο μας ήταν ότι το Παρατηρητήριο καλούσε τον Δήμο να ξαναφτιάξει προϋπολογισμό σχεδόν από την αρχή, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτούσε για να είναι σύννομος να αφαιρεθούν δαπάνες ή ορθότερα πιστώσεις άκουσον – άκουσον 4.000.000 περίπου.
Τόσο η γνώμη του παρατηρητηρίου για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας όσο και οι απαιτούμενες διορθώσεις για αυτό το πρωτοφανές ρεζιλίκι δόθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους μόλις μια μέρα πριν την τελική του ψήφιση, φυσικά όχι οικειοθελώς, αλλά μετά από τη δημόσια ομαδική καταγγελία για την απόκρυψή τους. Με αυτό τον τρόπο αγαπητοί φίλοι αντιλαμβάνεται η διοίκηση του Δήμου την περιβόητη συναίνεση που τόσο συχνά, ψεύτικα και υποκριτικά διακηρύττει. Συναίνεση θα πει, έλα ψήφισε χωρίς να ρωτάς και χωρίς να κρίνεις, στην κορυφαία στιγμή του Δημοτικού Συμβουλίου, την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού. Τόσο έτοιμη είναι δε η νέα Αρχή να διοικήσει που δεν έχει ιδέα για το πως ο προϋπολογισμός καταρτίζεται, αυτό σημαίνει όταν σου τον επιστρέφουν για διόρθωση ύψους 4.000.000 ευρώ. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς, ότι ο ίδιος ο νυν Δήμαρχος στην πρώτη του εισήγηση στην οικονομική επιτροπή για τον προϋπολογισμό δήλωσε στα πρακτικά ότι «επί της ουσίας για 3-4 εκατομμύρια αποφασίζουμε», αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής πόσο επαφή με την πραγματικότητα έχουν.
Ο δεύτερος όμως και ο πιο ουσιαστικός λόγος αυτής της ελεεινής μεθόδευσης της διοικούσας παράταξης για την ψήφιση του προϋπολογισμού μέσα στις γιορτές και στα κρυφά, είναι ότι έφεραν προς ψήφιση τον προϋπολογισμό της «Διονυσοσκουφίτσας» και όχι του Δήμου Διονύσου. Έναν προϋπολογισμό με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε κωδικούς με ακατανόητους τίτλους που θυμίζουν Μη Κυβερνητική Οργάνωση όταν οι κωδικοί που αφορούν επούλωση λακκουβών για όλο το Δήμο Διονύσου το έτος 2020 ανέρχονται σε μόλις 35.000 ευρώ (!).
Έχουν βαλθεί να κάνουν την Διονυσοσκουφίτσα πλούσια, από τη μια οι σύμβουλοι της διοίκησης στους διαδρόμους δηλώνουν ότι τη σιχαίνονται, απόλυτα λογικό αφού πρόκειται για την επιτομή της ρουφιανιάς και από την άλλη ψηφίζουν για να την κάνουν πλούσια μήπως και χορτάσει την τεράστια κοιλιά της και την ακόρεστη πείνα της με τα λεφτά των Δημοτών. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρωμάνε οργανωσιακή κουλτούρα από μακριά. Προσωπικά σαν δήμαρχος δεν θα χαλάλιζα ούτε ένα ευρώ των δημοτών για να κάνω έναν άεργο τεμπέλη μυαλοπώλη, που θεωρεί τους υπόλοιπους κουτούς, νοματαίο.
Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που αν και συνολικά 2.000.000 ευρώ μικρότερος από τον περσινό, στον κωδικό 61 (αμοιβές ελ. Επαγγελματιών), δηλ. Διονυσοσκουφίτσα, είναι 1.000.000 αυξημένος.
Έναν προϋπολογισμό που διπλασιάζει τα έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων από 90.000 ευρώ στις 180.000 ευρώ, ενώ η νυν διοίκηση σαν αντιπολίτευση κατήγγειλε τις 90.000 σαν σπατάλη.
Έναν προϋπολογισμό που τα οδοιπορικά του δημάρχου από 1000 ευρώ τα κάνει 25.000. Προφανώς το έτος 2020 εκτός από έτος μελετών θα είναι και έτος ταξιδιών.
Έναν προϋπολογισμό που στους τομείς Καθαριότητα/ Ύδρευση/ Πράσινο είναι πιστό αντίγραφο αυτού που κατέθεσε πέρυσι η Κα Πέππα και τον οποίο εσείς καταγγέλλατε περί κατατμήσεων έργων απευθείας αναθέσεων και άλλων τινών. Σήμερα, διοικούντες πιά, τον φέρνετε αυτούσιο προς ψήφιση! Αγαπητοί συνάδελφοι, λέγατε ψέματα κι αυτό αποδεικνύεται πιά από τον ξεδιάντροπο τρόπο που υιοθετείτε ακέραια τα όσα καταγγέλλατε. Στα όσα σοβαρά λοιπόν περιλαμβάνει ένας Προϋπολογισμός θέλετε να πατήσετε στα δικά μας έτοιμα βήματα (γιατί βολεύει), απλά τον διανθίζετε και με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα καταλήξουν σε τσέπες ημετέρων (γιατί βολεύει περισσότερο!).
Ο Δήμος δεν είναι λάφυρό σας, ούτε τσιφλίκι σας. Για πρώτη φορά έχετε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε δημόσιο χρήμα χωρίς να έχετε καν την ανάγκη πλειοψηφίας και η χαρά είναι τέτοια που δεν κρατάτε καν τα προσχήματα. Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν που πάνε τα λεφτά τους.
Για να καταλάβουν λοιπόν οι πολίτες του Δήμου μας ότι επί της ουσίας πρόκειται για προϋπολογισμό μη κυβερνητικής οργάνωσης και όχι Δήμου ενδεικτικά αναφέρουμε τους εξής κωδικούς.
00
ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αμοιβές Νομ.Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΓΕΝΙΚΑ)
24.800,00

Υπηρεσίες εκπαίδευσης στην οπτικοακουστική ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού
45.000,00

Έξοδα ημερίδων προσομοίωσης καινοτόμων δράσεων
45.000,00

Λοιπές δαπάνες αδελφοποιήσεων
24.000,00

 

10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Υπηρεσίες διαμόρφωσης και οργάνωσης δικλείδων ασφαλείας στις διαδικασίες εξόδων
24.000,00

ΞΑΝΑ Αμοιβές Νομ. Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΓΕΝΙΚΑ)
24.000,00

Παροχή υπηρεσιών παραμετροποίησης εκπαίδευσης και υποστήριξης της παραγωγικής λειτουργίας του Δήμου
20.000,00

15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προτεινόμενες δράσεις ανθεκτικότητας και επιχειρησιακής συνέχειας στο δήμο Διονύσου
15.000,00

Δαπάνη προγραμμάτων για καινοτόμες δράσεις επιμόρφωσης φορέων και ομάδων πολιτών
24.000,00

Λεύκωμα Δήμου Διονύσου
40.000,00
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020
285.800,00

Ενώ για επούλωση λακκουβών προβλέπονται 35.000,00 ευρώ για το 2020.

 

-Σχετικά άρθρα:

*ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ …ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ

Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ, MEDIA