ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ …ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ «ΕΥΠΟΛΙ»

Με πρόλογο «Ευχές αλλά και περίσκεψη για τη νέα χρονιά» ο Κωστής Κουριδάκης, επικεφαλής της παράταξης Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», σχολιάζει τον προϋπολογισμό της διοίκησης του Δήμου Διονύσου που εγκρίθηκε πρόσφατα κατά πλειοψηφία. Αναλυτικά:

 

Ευπρέπεια, συναίνεση, φώτιση

Σπουδαίες, αλλά μάλλον …υπερβατικές λέξεις σε μια κοινωνία στην οποία κυριαρχεί το προσωπικό συμφέρον σε σχέση με το «κοινό όφελος».

Στο πλαίσιο μεθοδεύσεων με σκοπό να εξασφαλισθεί και να μεγεθυνθεί η ιδιοτέλεια, διαμορφώνονται ομάδες, με τον ίδιο κρυφό πόθο: αυτόν της εξουσίας και της διατήρησης τών προνομίων της. Αποτέλεσμα: διχασμός και πόλωση τής κοινωνίας… Οι πολίτες που σέβονται αλλήλους, έχουν ευπρέπεια και επιδιώκουν τη συναίνεση. Δεν είναι θιασώτες του «εμείς η αυτοί». Ζούμε ωστόσο, ένα καλοστημένο τέχνασμα όλων αυτών που ξέρουν καλά από «προϋπολογισμούς».

Η αυθαίρετη σπατάλη για «άρτον και θεάματα», ενισχύει τις εντυπώσεις, προσπερνώντας την ουσία, παραπλανά την κοινή γνώμη και ακυρώνει τη διάκριση της εντιμότητας από την ατιμία, της ηθικής από την ανηθικότητα! Εκμεταλλευόμενος έναν πλούσιο προϋπολογισμό, εύκολα μπορεί ο διαχειριστής του να οδηγηθεί στην απαράδεκτη διασπάθιση τών πόρων του. Φυσικά, αναλόγως εύκολα, μπορεί καθώς φαίνεται, να δικαιολογηθεί πως είναι δήθεν, για το γενικό καλό.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Επί του προκειμένου, αποδεικνύεται η διαπλοκή μέσω της εξαργύρωσης προεκλογικών γραμματίων. Ευθύνη όμως υπάρχει εκτός από τους δημοσιογραφούντες και για τους δημοσιοαπασχολούμενους» πολίτες, που ρέπουν αβίαστα στην κολακεία της εξουσίας…

Κωστής Κουριδάκης

Επικεφαλής Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου

 

-Σχετικά άρθρα:

«ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΟ ΈΧΟΥΝ ΤΩΡΑ»