ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του  Βασίλη Σκουρή.

«Έχουμε καταλήξει σε Πρόεδρο;» ρώτησαν τον Αλέξη Τσίπρα οι συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, όταν τελείωσε το τετ α τετ των δυο ανδρών.

«Ζυγίζει τις καταστάσεις»-ήταν η απάντησή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχει πιθανότητες επανεκλογής ο Προκόπης Παυλόπουλος;» επέμεναν οι δημοσιογράφοι. «Θα εξαρτηθεί από τις εσωκομματικές αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο πρωθυπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του στους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόσωπο που θα επιλέξει για ένοικο στην Ηρώδη του αττικού για την επόμενη πενταετία – και συνεπώς η παραπάνω τοποθέτηση ήταν εκτίμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμηση που βασίστηκε όμως και στο «κλίμα» που μόλις είχε από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κυβερνών κόμμα, άλλωστε, έχει χωριστεί μεταξύ εκείνων που επιθυμούν μια νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου και σε εκείνους που επιθυμούν ο πρωθυπουργός να αποστείλει ένα μήνυμα ηγεμονίας με την επιλογή ενός άλλου προσώπου από τον ευρύτερο χώρο, ακόμα και από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Και η αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει, με κίνδυνο – πέραν του να βρεθεί βουλευτής να διαφοροποιηθεί- να υπάρξει ψυχικός διχασμός στα στελέχη, αλλά κυρίως στη βάση του κυβερνώντος κόμματος, διχασμός που προοπτικά ενδέχεται να βρει μπροστά του το Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ των βουλευτών που πρωτοστατούν στην επανεκλογή του νυν Προέδρου είναι ο γνωστός «καραμανλικός» και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε πως τυχόν μη επανεκλογή Παυλόπουλου θα είναι πλήγμα για τη χώρα και την παράταξη, αφήνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο του τι θα πράξει σε μια τέτοια περίπτωση στη σχετική ψηφοφορία.

Εναντίον της επανεκλογής Παυλόπουλου-ρεύμα που έχει πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των κορυφαίων συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως δείχνει και η αναπαραγωγή από αυτούς προσβλητικού tweet αρθρογράφου της «Καθημερινής»- τάσσονται πρωτίστως οι φιλελεύθεροι εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά και στην πρωθυπουργία. Όπως αποκαλύπτουν, όμως, τα «Παιχνίδια Εξουσίας», «βέτο» στην επανεκλογή θέτουν και στελέχη που έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis και που θεωρούν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε εμπλοκή στο θέμα σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!!! Υπό αυτό το πρίσμα, κάποιοι αναρωτιούνται και για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, εκτιμούν, για να επιστρέψουμε στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, πως το Μαξίμου φέρνει τον εκλογικό νόμο πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ως «εκβιασμό» προς βουλευτές, πως εάν διαφοροποιηθούν θα μείνουν εκτός λίστας! Είναι δε χαρακτηριστικό πως το ίδιο πιστεύουν και κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη!

*Πηγή: news247

Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ