ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ» ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ (vds)

Την ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού» προβάλλει τη Δευτέρα-20 Ιανουαρίου στο  πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του  Δήμου Διονύσου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς. Στην προβολή θα παραβρεθεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης, καθώς και ο βοηθός σκηνοθέτη Αντώνης Τολάκης, για να συζητήσουν με το κοινό. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κώστας, ενώ όπως πάντα, την ανάλυση κάνει η φιλόλογος Καίτη Λεκάκου.

Δευτέρα,  20 Ιανουαρίου 2020

«Τα Δάκρυα του Βουνού» του Στέλιου  Χαραλαμπόπουλου

Η ταινία αναφέρεται σε μια ομάδα μαστόρων της πέτρας  στις αρχές του 20ου αιώνα, οι οποίοι  περιπλανιούνται για 10 χρόνια στην ορεινή Ελλάδα αναζητώντας δουλειά, ενώ μαίνεται ο πόλεμος. Η προσπάθειά τους να επιστρέψουν στα χωριά τους εξελίσσεται σε μια σκληρή και εξοντωτική Οδύσσεια.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Λευκάδα και στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων στην Ήπειρο. Παίζουν μη επαγγελματίες ηθοποιοί.

Festivals: 59ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης -Official Selection 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κιν/φου.

Η ταινία τιμήθηκε με τρία Βραβεία στο Φεστιβάλ του Λονδίνου το 2018.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέλιος  Χαραλαμπόπουλος

Β. Σκηνοθέτη Αντώνης Τολάκης.

Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδελάς

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

Η ταινία είναι ελληνικής παραγωγής του 2018, διάρκειας 110’. Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 19.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ