ΝΕΑ

Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ 261 ΨΗΦΟΥΣ

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, η οποία διαδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο, εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 261 ψήφους.

Η Πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, έγραψε ιστορία καθώς ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το κοινοβούλιο ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο Νίκος Συρμαλένιος. Ο πρώην πρωθυπουργός σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής τονίζει πως αν ήταν στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία απουσίασαν και οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάννης Αμανατίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο έλαβαν μέρος με επιστολική ψήφο, καθώς μετέχουν σε αποστολή της Βουλής. Απούσα ήταν επίσης η Κωνσταντίνα Αδάμου από το ΜέΡΑ25, η οποία δεν παραβρέθηκε για λόγους υγείας.

Η ορκωμοσία της νέας προέδρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2020, μια ημέρα μετά την λήξη της θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Categories: ΝΕΑ