ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Με απλή, κατανοητή γλώσσα ο καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος εξήγησε στον κόσμο τα μυστικά του σύμπαντος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Πως μάθαμε για το σύμπαν», χθες-Τετάρτη-22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου (πρώην «Καργάκου») στη Δροσιά.

Στην ομιλία του ο διάσημος αστρονόμος και αστροφυσικός, συγγραφέας και επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες γνώσεις της σύγχρονης επιστήμης σχετικά με το σύμπαν, κάνοντας αναφορές σε διάφορα γνωστικά πεδία της φυσικής και της αστρονομίας, όπως τις θεωρίες για τη δημιουργία του σύμπαντος, την ύλη και την αντιύλη, την εξέλιξη των γαλαξιών και την εξωγήινη ύπαρξη ζωής, το «Σωματίδιο του Θεού», κ.λ.π. Ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλλαν δημότες κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Τον διαπρεπή επιστήμονα παρουσίασε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Πέππας εξήρε την προσωπικότητα του κ Σιμόπουλου και ανέπτυξε την πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Αττικής για την ίδρυση παιδικού Πανεπιστημίου.

esmNnCzT6Tohk5eA-4

Ο κ Σιμόπουλος τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από το Δήμο Διονύσου για την πολυετή προσφορά του στην επιστήμη.

smpVo4GVcP8aLw5W-5

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ