ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Τελείωσαν οι ανοιξιάτικες ημέρες και ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Από σήμερα-Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά με ισχυρούς ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την επικράτεια, ιδιαίτερα όμως στη Βόρεια Ελλάδα, αποτέλεσμα της ψυχρής εισβολής από τον Βορρά.

Στο βίντεο του meteo φαίνεται η σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης (04.04.2020) και η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται αρχικά στα δυτικά και νότια καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στα βόρεια ηπειρωτικά. Βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες προς το βράδυ στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 4 έως 16, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 5 έως 18, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 20, στη Δυτική Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι και αργότερα νοτιοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στο Δήμο Διονύσου ειδικότερα, αύριο-Τετάρτη από το πρωί θα έχουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με ασθενή βροχή αρχικά και χιονόνερο το μεσημέρι, με τον υδράργυρο να κινείται από τους 3 μέχρι τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη-6 Φεβρουαρίου το θερμόμετρο θα κάνει βουτιά υπό το μηδέν αγγίζοντας το βράδυ τους -1 βαθμούς στην πιο ψυχρή ημέρα του νέου κύματος κακοκαιρίας. Την Παρασκευή θα κάνει προς το μεσημέρι την εμφάνισή του ο ήλιος, αλλά θα είναι με δόντια, καθώς η παγωνιά θα συνεχιστεί με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους -1 έως τους 5 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο θα επανέλθει το χιονόνερο, που ενδεχομένως να μετατραπεί σε χιόνι τις απογευματινές ώρες και τον υδράργυρο να ισορροπεί ανάμεσα στους 3 και -1 βαθμούς, ενώ την Κυριακή-9 Φεβρουαρίου θα σημειωθεί ελαφρά βελτίωση με ήλιο το μεσημέρι και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους -2 έως τους 4 βαθμούς Κελσίου.

 

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ