ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ»

Με μια αμιγώς πολιτική ομιλία ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης απευθύνθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο, μέλη και φίλους της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που είναι μείζων αντιπολίτευση, στη κοπή της πίτας στην ταβέρνα «Πιπινιός» της Σταμάτας.

«Έχουν περάσει 6 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και τα δείγματα γραφής είναι πια προφανή. Ζήτησαν 100 μέρες για την καθημερινότητα και ουσιαστικά 200 μέρες μετά τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα. Όποιο μεγάλο έργο εκτελείται ουσιαστικά είναι έργο δικό μας» τόνισε αρχικά πριν καταγγείλει κατόπιν φαινόμενα απεχθή στην αντιμετώπιση των πολιτών.

«Το ύφος της εξουσίας που λανσάρεται συνάδει πλήρως με αυτό το οποίο περιμέναμε: συγκάλυψη ημετέρων, εξουσιομανία, εμπάθεια» συνέχισε. «Ο δήμος Διονύσου αντιμετωπίζεται ως λάφυρο μετά την κατάληψη του οχυρού. Όποιος είναι δικός μας ευνοείται, όποιος δεν είναι διώκεται.

Όμως είμαστε εδώ.

Είμαστε εδώ γιατί μας εμπιστεύτηκε το 42% των συμπολιτών μας και σ΄ αυτούς έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε για να αποτρέψουμε αυτά τα φαινόμενα.

Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το έργο μας τα σχολεία, τα γήπεδα, τις  παιδικές χαρές, τους παιδικούς σταθμούς, όλα αυτά που με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας.

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε πως η επόμενη μέρα στο Διόνυσο ανήκει σε ανθρώπους όπως εσείς, με όραμα, με ήθος και με όρεξη για δουλειά που δε βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από όλους και όλα.

Στο Διόνυσο που ονειρευόμαστε είναι άλλες οι ποιότητες των ανθρώπων που πρέπει να εκπροσωπηθούν και όχι αυτές που διοικούν σήμερα».

Στην εκδήλωση των «Ανοιχτών Οριζόντων» το παρών έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις» Κωστής Κουριδάκης με αρκετούς συμβούλους του. Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί η έκκληση Ζαμάνη για συστράτευση δυνάμεων:

«Με χαρά διαπιστώνουμε από τη μέχρι τώρα παρουσία της αντιπολίτευσης ότι δεν είμαστε μόνοι. Οι αντιρρήσεις μας για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από το σύστημα Καλαφατέλη φαίνεται να είναι κοινές. Απαιτείται όμως συστράτευση αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τον έλεγχο για όσα εμείς τουλάχιστον είμαστε σίγουροι ότι θα συμβούν».

Ο κ Ζαμάνης ολοκλήρωσε την ομιλία του με ευχές για υγεία και ευημερία, αλλά και την είδηση ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το ωράριο λειτουργίας των γραφείων της παράταξης στην Άνοιξη, όπου θα μπορεί ο κάθε δημότης να προσέρχεται για ενημέρωση, διατύπωση παραπόνων και δημιουργικό διάλογο.