ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ»-ABC ΑΝΟΙΞΗΣ

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση για το κλειστό γήπεδο Διονύσου σημειώθηκε με το ABC των …ιμπεριαλιστικών τάσεων να ξιφουλκεί εναντίον των «Ανοιχτών Οριζόντων», οι οποίοι του απάντησαν.

 

*Η ανακοίνωση των «Ανοιχτών Οριζόντων»:

ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Απάντηση στην ανοικτή επιστολή του ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)

Αφενός χαιρόμαστε που ο ως άνω σύλλογος αναφέρεται στην παράταξή μας σαν να είναι ακόμα διοίκηση και περιμένει λύσεις από εμάς αλλά ενημερωτικά αναφέρουμε ότι από 01/09/2019 ευτυχώς ή δυστυχώς έχουμε νέα δημοτική αρχή. Για αυτό και θα απαντήσουμε στα αποσπάσματα που μας αφορούν ένα προς ένα μιας και μας έκανε την τιμή αυτή ο ως άνω «ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ».

Απόσπασμα 1
«….με επίσημο έγγραφο του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι τις 2 από τις 4 ώρες που ήταν σε εκκρεμότητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλειστό του Διονύσου, στις 8 με 10, τα πρωινά κάθε Κυριακής. Οι υπόλοιπες 2 ώρες ακόμα εκκρεμούν».
Απάντηση 1
Επομένως σύμφωνα με το ως άνω απόσπασμα υπάρχει παραχωρητήριο για το ABC για την Κυριακή και τότε αυτό που έγραψε η διοίκηση ότι την Κυριακή θα πάνε να αθληθούν γενικά και αόριστα δημότες είναι ένα τεράστιο ΨΕΜΑ. Εμείς το γνωρίζαμε ευχαριστούμε και το ABC που μας το επιβεβαιώνει επίσημα με την επιστολή του.

Απόσπασμα 2
«Όπως αποδείχτηκε, ή τα 5 χρόνια δεν ήταν αρκετά ή οι γνώσεις και οι ικανότητες επαρκείς».
Απάντηση 2
Ίσως να έχετε δίκιο , ίσως πάλι και όχι ο καιρός θα το δείξει όταν πια δημιουργηθεί κανονισμός, πάντως σε καμία περίπτωση δεν δουλεύαμε τον κόσμο απροκάλυπτα και σίγουρα ποτέ δεν κάναμε άλλου είδους αλισβερίσια με τους συλλόγους. Είτε αυτοί ήταν πραγματικοί σύλλογοι όπως ο ΑΟ Διονύσου , είτε κατ επίφαση σύλλογοι μόνο και μόνο για να έχουν δωρεάν κλειστά για την ανάπτυξή τους.

Απόσπασμα 3
«Που οφείλεται το μένος που αποπνέει το ύφος σας εναντίον αυτών των παιδιών; Τι έχετε εναντίον τους και θέλετε να εμποδίσετε την ενασχόλησή τους και την πρόοδό τους στον αθλητισμό;»
Απάντηση 3
Εδώ η απάντηση είναι προφανής κανένα μένος με τα παιδιά καμία διάθεση να εμποδίσουμε τον αθλητισμό. Η τελευταία πενταετία έδειξε πως οι επενδύσεις που έγιναν στον αθλητισμό στο Δήμο μας είχαν δεκαετίες ολόκληρες να γίνουν και μακάρι να επαναληφθούν αν και πολύ δύσκολο. Ενδεικτικά τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου άλλαξαν χλοοτάπητα και ένα υπό δημοπράτηση σύνολο 5. Δύο κλειστά έγιναν παρκέ, δημιουργήθηκαν 4 gympark και επιστρώθηκαν εκ νέου τάπητες σε σειρά ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ βόλεϊ τένις. Αλλά αυτά αγαπητοί φίλοι είναι για τους δημότες και τα παιδιά τους γιατί αυτοί τα πλήρωσαν και όχι για να βιοποριστούν κάποιοι.

Απόσπασμα 4
«για να εξηγήσετε στα παιδιά και τους γονείς τους, γιατί δεν προπονήθηκαν την Κυριακή»
Απάντηση 4
Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να εξηγήσουμε εμείς ως παράταξη της αντιπολίτευσης γιατί τα παιδιά δεν προπονήθηκαν την Κυριακή αφού όπως λέτε έχετε επίσημο έγγραφο που σας παραχωρεί το γήπεδο, εμείς δεν εμποδίσαμε κανένα να αθληθεί. Ρωτήστε τον αντιδήμαρχο παιδείας που είναι καθ΄ ύλην αρμόδιος αλλά μην ξεχάσετε να μπείτε στην ουρά αυτών που των αδειάζουν δημόσια θα είστε οι τρίτοι ίσως οι τέταρτοι έχουμε χάσει το μέτρημα.

 

*Η ανακοίνωση του ABC:

Για να μην μένουν εντυπώσεις και να μπαίνουν τα πραγματικά γεγονότα στη θέση τους, αλλά και προς ενημέρωση του κοινού, ο Σύλλογός μας οφείλει να απαντήσει στην επίθεση που, εντελώς αδικαιολόγητα, δέχεται από τους ανοιχτούς ορίζοντες.

Στην ομάδα μας, όπως και σε όλες τις ομάδες του Δήμου Διονύσου έχουν παραχωρηθεί συγκεκριμένες ώρες για αγώνες και προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου.

Τέσσερις (4) από τις ώρες που έχουν παραχωρηθεί στο Σύλλογό μας, ποτέ δεν δόθηκαν προς χρήση, παρότι είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό πρόγραμμα που μοιράστηκε σε όλους τους Συλλόγους. Το αποτέλεσμα είναι η ομάδα μας να προπονείται (ήδη τη μισή αθλητική χρονιά) σε εβδομαδιαία βάση, 4 ώρες λιγότερες από τις συμφωνηθείσες και να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τα ανοιχτά γήπεδα του Δήμου όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στις 30 Ιανουαρίου, με επίσημο έγγραφο του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι τις 2 από τις 4 ώρες που ήταν σε εκκρεμότητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κλειστό του Διονύσου, στις 8 με 10, τα πρωινά κάθε Κυριακής. Οι υπόλοιπες 2 ώρες ακόμα εκκρεμούν. Με βάση αυτό το έγγραφο, ένα τμήμα της ομάδας μας πήγε την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο του Διονύσου με κάθε νομιμότητα. Φυσικά και θα προτιμούσαμε οι 2 αυτές ώρες να είναι στο κλειστό της Άνοιξης. Επίσης, δε θέλουμε να στερήσουμε χρόνο προπόνησης από τα παιδιά του ΑΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Θεωρούμε άστοχη την προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθούν αντιπάθειες μεταξύ των παιδιών δύο Συλλόγων.

Ίσως εάν η Δημοτική αρχή στην προηγούμενη θητεία είχε δημιουργήσει ένα πλαίσιο με κανόνες για την παραχώρηση του χρόνου στα γήπεδα του Δήμου, να μην φτάναμε στις καταστάσεις αυτές. Όπως αποδείχτηκε, ή τα 5 χρόνια δεν ήταν αρκετά ή οι γνώσεις και οι ικανότητες επαρκείς.

Στα 5 χρόνια της διοίκησης σας ή ομάδα μας συμμετείχε σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις και δράσεις, διοργάνωσε φιλανθρωπικούς αγώνες προσφέροντας βοήθεια σε κοινωνικά αδύναμες ομάδες, αλλά και φορείς του Δήμου όπως το κοινωνικό παντοπωλείο. Στο ίδιο χρονικό διάστημα πλήθος αθλητών (Αντετοκούμπο, Βουγιούκας, Αγραβάνης κά), αξιωματούχοι της FIBA (Opacic, Z. Visic), βετεράνοι του αθλήματος, Έλληνες και ξένοι (Μπουντούρης, Sretenovic κά), τίμησαν με την παρουσία τους την ομάδα μας και τους αθλητές της… Στα 5 αυτά χρόνια, δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς από σας για να λύσει κάποιο από τα πολλά και τεράστια προβλήματα, (το κλειστό της Άνοιξης είναι κρύο, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας και βέβαια πλημμυρίζει συχνά), παρά μόνο σε εκδηλώσεις, ίσως με στόχο την προβολή.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα τμήματα της ομάδας μας ΑΝΔΡΩΝΕΦΗΒΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ (ΟΛΑ τα αγωνιστικά τμήματα), διεκδίκησαν και κατέκτησαν τρεις 3 ανόδους σε μία χρονιά (Τριπλή Άvοδος ABC 2019!). Σήμερα είναι η μοναδική ομάδα στο Δήμο που συμμετέχει σε αυτές τις κατηγορίες. Τιμήθηκε για αυτές τις επιδόσεις από την ΕΣΚΑ σε ειδική εκδήλωση, (Βράβευση του ABC από την ΕΣΚΑ).

Το 2015 κατέκτησε τη Δεύτερη θέση σε όλη την Αθήνα σε ηλικία υποδομών, το 2017 την Τρίτη θέση. Επίσης τροφοδότησε την Εθνική ΠΑΙΔΩΝ με αθλητή προερχόμενο από την ομάδα μας.

Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία απολύτως ιδιαίτερη σχέση με καμία δημοτική παράταξη. Τη σχέση που έχει με τους ανοιχτούς ορίζοντες, έχει και με όλες τις άλλες παρατάξεις. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ κάποιος από το Σύλλογό μας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε ψηφοδέλτιο δημοτικής παράταξης.

Σχετικά με την ειρωνική αναφορά σας σε μετόχους, υποκαταστήματα και πελάτες παιδιά, πρέπει να γνωρίζετε πως η ομάδα μας δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Έχει Διοικητικό Συμβούλιο και Διοίκηση, όπως όλοι οι Σύλλογοι του Δήμου και έχει ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αλλά πιο σημαντικό, είναι το γεγονός πως έχει πολλούς αθλητές, οι περισσότεροι των οποίων είναι ανήλικοι και κάτοικοι της περιοχής μας. Που οφείλεται το μένος που αποπνέει το ύφος σας εναντίον αυτών των παιδιών; Τι έχετε εναντίον τους και θέλετε να εμποδίσετε την ενασχόλησή τους και την πρόοδό τους στον αθλητισμό;

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, σας προσκαλούμε να έρθετε αύριο το βράδι στο κλειστό της Άνοιξης, όπου θα αγωνιστούν οι ομάδες μας των ΕΦΗΒΩΝ και των ΠΑΙΔΩΝ, για να εξηγήσετε στα παιδιά και τους γονείς τους, γιατί δεν προπονήθηκαν την Κυριακή και να μοιραστείτε μαζί μας τις θέσεις και προτάσεις της παράταξής σας σχετικά.

ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)

 

-Σχετικά άρθρα:

-«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: «Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ …ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ»

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ