ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΖΑΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ

Στην αποκεντρωμένη διοίκηση προσφεύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Ζαμάνης, κατά της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφίας Κατσίγιαννη, επειδή δεν τήρησε τον κανονισμό κατά τη διάρκεια της χθεσινής επεισοδιακής συνεδρίασης, αλλά και επειδή έδωσε το λόγο στο Γενικό Γραμματέα χωρίς την έγκριση του σώματος. Στην αναφορά του ο κ Ζαμάνης θα καταγγείλει  και τη συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί τους συμβούλους «για να τους φοβίσει».

Η αποκεντρωμένη διοίκηση είναι αρμόδια να εξετάζει καταγγελίες, ασκώντας έλεγχο νομιμότητας και επιβάλλοντας κατά περίπτωση πειθαρχικές ποινές αν αποδειχθεί παράβαση καθήκοντος ή άλλες παρατυπίες στη διάρκεια των εργασιών.

Τη μεροληπτική συμπεριφορά της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφίας Κατσίγιαννη στηλίτευσε ο Τεύκρος Παντελόγλου («Λαϊκή Συσπείρωση»):

«Ξέρουμε ότι έχετε εκλεγεί  με την παράταξη της διοίκησης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να μην εφαρμόζετε τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι απαράδεκτη η στάση σας και μεροληπτική».

Για όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή από «Ανοιχτούς Ορίζοντες», «Εύπολις», «Μαζί για τον Διόνυσο», «Λαϊκή Συσπείρωση».