ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ 38ΧΡΟΝΗ

Μία 38χρονη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία το προηγούμενο διάστημα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα πλην των συμπτωμάτων που είναι όμοια μ’ αυτά της εποχικής γρίπης είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει παρουσιάσει περαιτέρω επιπλοκές.

Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κι επιστημονικού συνεργάτη του ΕΟΔΥ.

Εξάλλου, αρνητικό στον Covid-19 ήταν το δείγμα του 57χρονου, ο οποίος εισήχθη στο Αττικόν ύστερα από τα συμπτώματα που παρουσίασε και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο νοσοκομείο για να εξεταστεί για τον κορωνοϊό.

Ο 57χρονος, ο οποίος είχε ταξιδέψει εσχάτως στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα και μετέβη στο Αττικόν για περαιτέρω εξετάσεις.

Το δείγμα που ελήφθη από τον ασθενή εστάλη στα μοριακά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών το απόγευμα της Τρίτης (25/2) και οι απαντήσεις αναμένονταν σήμερα το πρωί.

Μετά και το δεύτερο δείγμα του 57χρονου, που εξετάστηκε, απεδείχθη ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

*Πηγή: ethnos.gr

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Categories: ΝΕΑ