FRONTPAGE

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκορύφωμα την αποχώρηση της αντιπολίτευσης γύρω στις 10 το βράδυ. Τι συνέβη; Κατά τη διάρκεια πολιτικής αντιπαράθεσης για την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων, ογκωδών και μπαζών προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ οι τόνοι ανέβηκαν. Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου Στέφανος Μιχιώτης σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο και άρχισε να βιντεοσκοπεί. Κάτι ανάλογο έκανε και η κόρη του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος δεν ήταν παρών, καθώς αναρρώνει στο σπίτι του μετά τη σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή αορτή στην οποία υποβλήθηκε.

«Τι είναι αυτά που κάνεις; Τι ρουφιανιές είναι αυτές; Τραβάς βίντεο χωρίς την έγκρισή μας;» φώναξε από το προεδρείο ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Λαζαρίδης.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ανοιχτοί Ορίζοντες») Διονύσης Ζαμάνης κατά την τοποθέτησή του είχε επίσης αναφερθεί σε «ρουφιάνους, ερπετά, γυμνοσάλιαγκες», οπότε αρπάζοντας την ευκαιρία και απευθυνόμενος στο Γενικό Γραμματέα ανέφερε: «Δίπλωσε το …ρουφιάνος».

«Άντε ρε …Ιαβέρη» απάντησε ο Γενικός Γραμματέας, υπονοώντας ότι ο Ζαμάνης με το πρόσχημα της ηθικής, όπως ο αστυνομικός Ιαβέρης στο  κλασσικό έργο του Βίκτορος Ουγκώ «Αθλιοι», κυνηγά μέχρι θανάτου τους αδύνατους.

Σύσσωμο το σώμα ξεσηκώθηκε και απαίτησε τη διακοπή της συνεδρίασης.

«Το κάνω για να σας φοβίσω» δικαιολογήθηκε ο Γενικός Γραμματέας, φράση που ήταν …λάδι στη φωτιά.

«Αισθάνομαι ότι απειλούμαι» τόνισε ο σύμβουλος των «Ανοιχτών Οριζόντων» Ιωακείμ Δ. Αμπαρτζίδης, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook καταγγέλλοντας  bullying. Έγραψε: “Αγαπητοί Συνδημότες: Υπό απειλές και ύβρεις δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο Δήμος. Είναι ντροπή ο Γ. Γραμματέας του Δήμου να εκφοβίζει τους Δ.Σ. της αντιπολίτευσης εν ώρα συμβουλίου. Καθιστώ τους συναδέλφους της συμπολίτευσης υπεύθυνους που ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Η υπομονή έχει και όρια Κυριες/οι. 

Ι. Δ. Αμπαρτζιδης”.

Από την πλευρά του ο Τεύκρος Παντέλογλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) υπογράμμισε:

«Μας έχετε ζαλίσει με τα προσωπικά δεδομένα και το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων και τώρα τον παραβιάζετε κατάφωρα πρώτος εσείς».

Στο σημείο αυτό η αντιπολίτευση πλην της παράταξης «Η πόλη μας, το Σπίτι μας», που συνεργάζεται πολιτικά με τη διοίκηση, κατήγγειλαν «μπούλιγκ» και αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της συνεδρίασης. Ακολούθως αποχώρησαν.

Σήμερα το πρωί η διοίκηση του Δήμου Διονύσου εξέδωσε ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα, παραθέτοντας την δική της θέση:

 Δήμος Διονύσου

Η δημοτική αρχή, σε πείσμα κάθε προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της, είναι αποφασισμένη να διοικήσει αποτελεσματικά το Δήμο Διονύσου, τιμώντας την εντολή των χιλιάδων πολιτών που την εμπιστεύτηκαν.

Το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στον δήμο Διονύσου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ένα νέο πλαίσιο για την αποκομιδή και διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, κλαδεμάτων, ογκωδών, επίπλων, αλλά και μπαζών. Με τον πλέον οικονομικά αποδοτικό και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, δρομολογήθηκε η άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων αναγκών σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση του Δήμου Διονύσου προσπάθησε, κατά την προσφιλή της τακτική, να παρεμποδίσει την ομαλή ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Συγκεκριμένα εκπρόσωποί της επιχείρησαν να μετατρέψουν σε μπάχαλο το κορυφαίο θεσμικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, και να στοχοποιήσουν στελέχη της δημοτικής αρχής, αναζητώντας προσχήματα για την αποτροπή της απόφασης. Και όταν δεν το κατάφεραν, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Για άλλη μία φορά, κάποιοι έβαλαν το στενό παραταξιακό τους συμφέρον πάνω από το κοινό όφελος.

Η δημοτική παράταξη «Η πόλη μας, το σπίτι μας», προς τιμήν της δεν ακολούθησε αυτή την παρελκυστική τακτική, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά υπευθυνότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Η δημοτική αρχή δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι σε πείσμα κάθε προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της, είναι αποφασισμένη να διοικήσει αποτελεσματικά το Δήμο Διονύσου, τιμώντας την εντολή των χιλιάδων πολιτών που την εμπιστεύτηκαν.

Δεσμεύεται, επίσης, ότι σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την επιχειρούμενη μπαχαλοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου πολύ σύντομα να εξασφαλίσει τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω Live Streaming.

Έτσι οι πολίτες του Δήμου Διονύσου θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και υπεύθυνα για όλες τις εξελίξεις στο Δήμο. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν αλλά και να συγκρίνουν τη στάση των δημοτικών παρατάξεων και των αιρετών που τις εκπροσωπούν.