ΝΕΑ

«ΕΛΛΙΠΕΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΌΛΑ ΟΣΑ ΈΓΙΝΑΝ»

Την αποκλειστική ευθύνη των όσων θλιβερών διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης ρίχνει στο Προεδρείο η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Μαζί για το Διόνυσο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, 26 Φεβρουαρίου 2020

Χθες, για μια ακόμη φορά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετατράπηκε σε αρένα και πεδίο αντεγκλήσεων, υβριστικών χαρακτηρισμών και αχαρακτήριστων πράξεων.

Το ευκολότερο για την παράταξή μας θα ήταν να λειτουργήσουμε ως τιμητές των πάντων ή να επιρρίψουμε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αιρετούς και μη, αποσκοπώντας στα μεγαλύτερα παραταξιακά οφέλη, χάνοντας όμως τη μεγάλη εικόνα και περιοριζόμενοι στην χθεσινή συνεδρίαση, μέχρι την επόμενη ή μεθεπόμενη βέβαια συνεδρίαση που θα διαπιστώσουμε και πάλι τα ίδια!

Η άποψή μας είναι ότι το, ελέω Θεοδωρικάκου, ήδη υποβαθμισμένο Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτουργεί οργανωμένα και με κανόνες, δίνοντας την δυνατότητα και την ευκαιρία στον οποιονδήποτε να μετατρέψει εν ριπή οφθαλμού τη συνεδρίαση σε οχλαγωγία.

Παράλληλα, η μόνιμη απόρριψη κάθε πρότασης συμβούλων της αντιπολίτευσης, η συνεχής επίκληση του “κατεπείγοντος” και η οξεία αντιπαράθεση στην λογική του “άσπρου/μαύρου” οξύνει περαιτέρω την κατάσταση και δεν συμβάλει στην ουσιαστική συζήτηση και επίλυση των προβλημάτων.

Η εικόνα που παρουσιάζει το συμβούλιο στους (δυστυχώς) λίγους δημότες που το παρακολουθούν είναι αποτρεπτική για κάθε ενασχόλησή τους με τα δημοτικά θέματα και οδηγεί στη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ κοινωνίας και τοπικής αυτοδιοίκησης. Μήπως αυτός είναι ο σκοπός;

Ως παράταξη, λίγο πριν αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση, τονίσαμε στο (ήδη ελλιπές) Προεδρείο ότι η ευθύνη για όσα είχαν συμβεί και εξακολουθούσαν να συμβαίνουν ήταν αποκλειστικά δική του και ζητήσαμε να τοποθετηθεί και να λάβει αποφάσεις περί διακοπής της συνεδρίασης ή όχι, αλλά και περί των όσων είχαν καταγγελθεί. Δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση.

Ως ύστατο μέσο διαφύλαξης της σοβαρότητας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου επαναφέρουμε την πρόταση (και άλλων παρατάξεων) της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεών του ώστε κάθε δημότης να μπορεί να παρακολουθεί και να κρίνει ο ίδιος και κάθε συμμετέχων της διαδικασίας, με όποια ιδιότητα και αν έχει, να φέρει την προσωπική ευθύνη των λόγων του και των πράξεών του.

Για την παράταξη “Μαζί για τον Διόνυσο”

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Κλήμης

Λυδία Φέρμελη

Categories: ΝΕΑ