ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΟΘΗΡΙΑ ΟΣΩΝ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις περιλαμβάνει η ανακοίνωση της παράταξης «Εύπολις» για «τα θλιβερά γεγονότα» του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης-25/2/2020: Κατ’ αρχήν για «ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής που έχουν αναλάβει εργολαβικά προπαγάνδα υπέρ του Δημοτικού έργου»,  κατόπιν για την παράνομη χωματερή και το πρόστιμο της Περιφέρειας, το κλείσιμο του παραδρόμου της Εθνικής οδού για έργα από την προσεχή Τρίτη-3 Μαρτίου, την αντιπαράθεση για την εργολαβία των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και την Πρόεδρο σε …διακοσμητικό ρόλο. Τέλος, καταγγέλλει «τις πρωτοφανείς ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του ∆ήμου κ. Σ. Μιχιώτη να βιντεοσκοπήσει αυθαίρετα στιγμιότυπα από το ∆ημ. Συμβούλιο, με την ανοχή της Προέδρου κ. Σ. Κατσίγιαννη, αλλά και την «αφωνία» των ∆ημοτικών Συμβούλων της ∆ιοίκησης», προειδοποιώντας  ότι «δεν θα επιτρέψει στο μέλλον, φαινόμενα που υποβαθμίζουν το κύρος των θεσμών και τη νοημοσύνη των ∆ημοτών, με την εμμονική εντυπωσιοθηρία όσων ασκούν εξουσία στο ∆ήμο μας».

 

«Σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα την Τρίτη 25/02/2020, κατόπιν των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και  της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στη συνεδρίαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας, παραθέτω τα εξής:

Η Παράταξή μας «Εύπολις», συνεπής στις αρχές της, συμμετέχει στις διαδικασίες με ευπρέπεια και χωρίς να μασάει τα λόγια της, εκφράζοντας τις θέσεις της και υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των ∆ημοτών. Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, τοποθετηθήκαμε σε πολύ σοβαρά ζητήματα, τα οποία αναφέρονται στα επόμενα, και, για τα οποία δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Φυσικά, τίποτε από όσα εκθέτουμε, δεν προβλήθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν αναλάβει εργολαβικά προπαγάνδα υπέρ του ∆ημοτικού «έργου».

-Ο ∆ήμος μας έχει σε λειτουργία παράνομη χωματερή, την οποία, προεκλογικά, είμαστε οι μόνοι που καταγγείλαμε, με αποτέλεσμα να δεχθούμε έντονες αντιδράσεις και επιθέσεις. Ενημερώσαμε το Συμβούλιο και τους ∆ημότες, ότι η Περιφέρεια έχει καταλογίσει πρόστιμο επί του προκειμένου, δεδομένου ότι στον εν λόγω χώρο γίνεται μεταφόρτωση απορριμμάτων. Επίσης, εκεί είναι εγκατεστημένος ο κλαδοτεμαχιστής, ενώ, όλα αυτά συντελούνται σε χώρο προστασίας, στον οποίο απαγορεύονται τέτοιου είδους χρήσεις.

-Στις 3 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον παράδρομο της Εθνικής οδού, με συνέπεια να επικρατήσουν ασφυκτικές συνθήκες στην καθημερινότητα των κατοίκων. Η παράταξή μας κατέθεσε σχετική πρόταση κυκλοφοριακής ρύθμισης, η οποία ψηφίστηκε, ομόφωνα, στο Τοπικό συμβούλιο του Αγ. Στεφάνου και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

-Καταθέσαμε απαντητική επιστολή της Περιφέρειας προς την παράταξη «Οικολογική Συμμαχία», που, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «…για τα έργα υπήρχε ενημέρωση από το καλοκαίρι του 2019» και ότι «…ο ∆ήμος ∆ιονύσου μέχρι και την έναρξη των έργων το Νοέμβριο 2019 που άρχισαν τα έργα δεν είχε εκφράσει ουδεμία αντίρρηση». Επίσης, η αναστολή των έργων στον παράδρομο δεν οφειλόταν στις ενέργειες της ∆ημοτικής Αρχής για την καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αλλά, σε τυχαία χρονική σύμπτωση με άλλο έργο της Περιφέρειας, που, έπρεπε χρονικά να προηγηθεί. Συνεπώς, είναι ολοφάνερη η πολιτική ευθύνη και των δύο ∆ιοικήσεων για την απαράδεκτη κατάσταση, που βίωσαν και θα βιώσουν οι κάτοικοι του ∆ήμου μας.

-Σχετικά με το θέμα για το οποίο υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ της τωρινής ∆ιοίκησης και της προηγούμενης, ως προς την ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους της διαχείρισης των απορριμμάτων, παρακολουθήσαμε ένα «θέατρο παραλόγου». Απόψεις και τοποθετήσεις των σημερινών Συμβούλων της ∆ιοικούσας παράταξης, ήταν εντελώς αντίθετες με αυτές που είχαν ως Αντιπολίτευση, μόλις πριν ένα χρόνο. Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί και από τις δύο πλευρές, απαξίωση του ∆ημοτικού Συμβουλίου με την Πρόεδρο του Συμβουλίου σε …διακοσμητικό ρόλο. Σημειωτέον ότι, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της παράνομης χωματερής, ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο της αποκομιδής οδηγείται σε παράνομες πράξεις, καθώς θα αποθέτει τα απορρίμματα σε μη αδειοδοτημένο χώρο, με όποιες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις μπορεί να συνεπάγεται αυτό…

Η Παράταξή μας εκφράστηκε με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, πιστεύοντας ότι με καλή οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, με σεβασμό στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση πόρων με χρηστή διοίκηση, αλλά και με συνεργασία των πολιτών, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι αναθέσεις σε ιδιώτες είναι η εύκολη λύση για την παρούσα ∆ημ. Αρχή, καθώς, δεν υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός για προμήθεια εξοπλισμού, πρόσληψη προσωπικού και επιλογή εγκεκριμένου χώρου διάθεσης και διαχείρισης.

Η εφαρμογή ενός Σχεδίου ∆ιαχείρισης Απορριμμάτων, με πραγματική ανακύκλωση που θα προέλθει από διαλογή στην πηγή, θα φέρει αποτελέσματα, εφόσον γίνει πράξη ο κανονισμός καθαριότητας και συνεργασθούν, φυσικά, ∆ήμος και κάτοικοι.

Τέλος, σχετικά με τις πρωτοφανείς ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του ∆ήμου κ. Σ. Μιχιώτη να βιντεοσκοπήσει αυθαίρετα στιγμιότυπα από το ∆ημ. Συμβούλιο, με την ανοχή της Προέδρου κ. Σ. Κατσίγιαννη, αλλά και την «αφωνία» των ∆ημοτικών Συμβούλων της ∆ιοίκησης, το ελάχιστο που έχω να πω, είναι πως εκφράζω την προσωπική μου θλίψη και απογοήτευση για τα ήθη και τις πρακτικές της ∆ημοτικής Αρχής. Η Παράταξή μας δεν θα επιτρέψει στο μέλλον, φαινόμενα που υποβαθμίζουν το κύρος των θεσμών και τη νοημοσύνη των ∆ημοτών, με την εμμονική εντυπωσιοθηρία όσων ασκούν εξουσία στο ∆ήμο μας.

Κωστής Κουριδάκης

Επικεφαλής Εύπολις-Συνεργασία ∆ημοτών ∆ιονύσου».