ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ – ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό για την πρόληψη του κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Όπως είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης της νόσου στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι τα δείγματα από ύποπτα κρούσματα που εξετάστηκαν είναι 80 στην Αθήνα και 31 στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε παράλληλα σεβασμό στην ατομικότητα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως ο ιός «επηρεάζει σοβαρότερα τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους». Γι’ αυτό το λόγο έδωσε οδηγίες για καλύτερη πρόληψη όπως «σχολαστικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια και μύτη και αποφυγή με άτομα που έχουν πυρετό ή παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης».
Τέλος, ο υπουργός Υγείας παρακάλεσε οι παραπάνω οδηγίες να διαβιβαστούν σε όλους και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.

Καθηγήτρια 36 χρόνων το τέταρτο κρούσμα

Το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.
Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, είναι καθηγήτρια που ζει στα Δυτικά Προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν ώστε να τους θέσουν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Επίσης έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Μέσα στην ημέρα αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

*Πηγή: protothema.gr

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΤΡΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ-ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ 38ΧΡΟΝΗ

-ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

-«Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

 

 

Categories: ΠΑΙΔΕΙΑ