ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Λουκέτο μπαίνει για 14 μέρες (από αύριο-Τετάρτη μέχρι τις 22 Μαρτίου) σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών. Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Τέλος, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα.
«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα» ήταν η πλήρης δήλωση του υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Τρίτη, ανακοινώθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας, εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΉΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ»

«Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά».

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Mega, αναφορικά με το «λουκέτο» 14 ημερών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Σχετικά με το τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα απάντησε πως «αν έχουμε μια περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόποι που κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».

Αν χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία άνω των 15 ημερών «μπορεί να γίνει εισήγηση από τον περιφερειακό διευθυντή με απόφαση του υπουργείου, αλλά το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό είναι τα σενάρια που έχουν συζητηθεί  στο υπουργείο Παιδείας και για πιθανή χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» πρόσθεσε η κ Ζαχαράκη.

 

 

Categories: ΠΑΙΔΕΙΑ