ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΜΠΑΤΛΕΡ ΦΩΝΑΞΕ “THIS IS SPARTA” – ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ (vds)

O ηθοποιός του Χόλυγουντ Τζέραρντ Μπάτλερ βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα στη χώρα μας, αφού έλαβε πρόσκληση για να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά και για να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Την Πέμπτη, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στην ταινία “300”, βρέθηκε στη Σπάρτη, δίνοντας το παρών στην Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και, μεταξύ άλλων, έκανε δηλώσεις, εκφράζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, αναφέροντας ότι την έχει επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν και πως έχει “ελληνική καρδιά”.

Σήμερα-Παρασκευή, ο σταρ του Χόλιγουντ άναψε τον βωμό και βρέθηκε δίπλα στο άγαλμα του Λεωνίδα, κρατώντας την Ολυμπιακή Φλόγα. Ήταν περιτριγυρισμένος από πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στη Σπάρτη, ενώ σε κάποιο σημείο φώναξε δυνατά “This is Sparta”, φράση που έγινε γνωστή από τον ίδιο μέσα από την ταινία “300”.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΕΟΕ διέκοψε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού και έντονων φόβων για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ολοκληρώθηκε την Πέμπτη -χωρίς την παρουσία θεατών- η τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

EOE (1)

Το ταξίδι όμως αυτό δεν πρόλαβε να κρατήσει πολλές ώρες, με την ΕΟΕ να ανακοινώνει επίσημα σήμερα-Παρασκευή πως πήρε την απόφαση να διακόψει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κόσμου στις Τελετές.

“H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας! H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020″ θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μήνυμα Λευτέρη Αυγενάκη στην αθλητική οικογένεια

«Οφείλουμε να δράσουμε ως Ολυμπιονίκες, εφαρμόζοντας σχολαστικά τις οδηγίες υγιεινής των ειδικών. Κανένα μαζικό μέτρο δεν θα πετύχει αν δεν συμπεριφερθούμε ως ομάδα».  Απευθυνόμενος στην αθλητική οικογένεια ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανάρτησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο you tube:

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ