ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΗΛΕΦ.ΓΡΑΜΜΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ενισχύει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ο Δήμος Διονύσου, καθιερώνοντας τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους, άπορους, οικονομικά αδύναμους πολίτες ή πολίτες που δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν,  από την προσεχή Δευτέρα-23 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο εφαρμογής πρόσθετων μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού. Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο και ώρες 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. και τα τηλέφωνα είναι 213 2030600, 210 8141700, ενώ υπάρχει και το email: menoumespiti@dionysos.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των συμπολιτών μας στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες, κ.α. Υπογραμμίζουμε ότι οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου («Βοήθεια στο Σπίτι», «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Κοινωνικό Φαρμακείο») συνεχίζουν κανονικά τις υπηρεσίες τους κατόπιν ραντεβού και με τη λήψη ειδικών μέτρων προφύλαξης ενώ οι ήδη εγγεγραμμένοι/ωφελούμενοι δεν χρειάζεται να καλέσουν εκ νέου το Δήμο Διονύσου.

Επίσης, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, από τις 7:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ., εγκαινιάζεται από τη Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου γραμμή επικοινωνίας (2108141751), για οποιαδήποτε ερώτηση ή επείγουσα διαχείριση, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνεται και επικοινωνία μέσω Skype.

«Στο Δήμο Διονύσου είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια και βοηθάμε ο ένας τον άλλο» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης. «Δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων, των ευπαθών ομάδων και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” δημιουργήσαμε μία ευέλικτη δομή φροντίδας και εξυπηρέτησης για συνανθρώπους μας που χρήζουν προστασίας και αλληλεγγύης. Σε αυτή την κρίση θα βγούμε ενωμένοι και νικητές».

Πρόσκληση για τη συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Με άλλη ανακοίνωση ο Δήμος Διονύσου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε ιδιώτες και εταιρίες για τη συγκέντρωση φαρμάκων καθώς και άλλων χρήσιμων ειδών (απολυμαντικά, γάντια, μάσκες, κλπ.) για το Κοινωνικό Φαρμακείο. Τα φάρμακα μπορούν να παραδίδονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου στον Άγιο Στέφανο, επί της λεωφόρου Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28 (απέναντι από το ΚΕΠ Αγίου Στεφάνου). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (210 8143384) ή στο email: koin.farmakeio@dionysos.gr.

Μια ενδεικτική λίστα των φαρμάκων που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση από τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι:

 

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ