ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ! ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕ ΆΛΛΑ 15 ΑΤΟΜΑ»

Έκκληση και μάλιστα με τρόπο που αγγίζει τα όρια της δραματικότητας απεύθυναν έντεκα υπάλληλοι του Δήμου Διονύσου με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του σωματείου τους κ Μυλωνά και τα μέλη του ΔΣ,  με άμεση κοινοποίηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θέμα τι άλλο; Να ληφθούν προληπτικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Η επιστολή αυτή αναρτήθηκε από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες», που είναι μείζων αντιπολίτευση, στο λογαριασμό της στο facebook.

Με την ευκαιρία, οι υπογράφοντες (αυτοί που γνωρίζουν), μπορούν να μας πληροφορήσουν έγκυρα τι ακριβώς συνέβη στην περιβόητη σύσκεψη με στελέχη της διοίκησης, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο μετακίνησης ολόκληρων τμημάτων (το πρωτόκολλο και το ταμείο) από τον Α’ όροφο στο υπόγειο; Χάριν της αλήθειας, της ενημέρωσης του κοινού και των συμφερόντων των εργαζομένων δεν πρέπει να γίνει γνωστό τι ειπώθηκε;

Μήπως, εν πάση περιπτώσει, αυτοί που έπαιρναν τηλέφωνο διάφορους αιρετούς δύο τουλάχιστον (ενδεχομένως και παραπάνω) παρατάξεων και εκλιπαρούσαν «Κάντε κάτι. Σώστε μας. Πάνε να μας βάλουν στο υπόγειο, να συγχρωτιστούμε σε δωμάτιο 15 τμ με άλλους δεκαπέντε», ξέρουν;

Είναι σαφές και ξεκάθαρο πως το σχέδιο ήταν να …αραιώσει από προσωπικό ο Α’ όροφος, όπου βρίσκονται τα γραφεία των αφεντικών και να σταλούν στο υπόγειο όσο το δυνατόν περισσότεροι υπάλληλοι. Αλλά εγκαταλείφθηκε, ευτυχώς για τους εργαζομένους…

Η επιστολή:

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΠΡΟΣ:  1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
κ. Μυλωνά Χαράλαμπο,
2. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
κ.κ. Παρνασσά Αθανάσιο, Ρούσσο Νικόλαο, Μέξη Ευάγγελο &
Αλεξοπούλου Αθηνά.

ΚΟΙΝ.: Π.Ο.Ε. – ΟΤΑ

Επιτέλους!!! Θυμηθείτε, προτείνετε και διεκδικήστε μέτρα για την υγεία του «συναδέλφου ανθρώπου».
Όλες αυτές τις ημέρες, που βιώνουμε αυτήν την δύσκολη κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού, όλοι μας κάνουμε κουράγιο να έρθουμε στη δουλειά μας. Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τα χέρια, το γραφείο, τα αντικείμενα του χώρου που στεγάζεται η υπηρεσία μας για την προστασία τη δική μας, του συναδέλφου μας, του πολίτη που εξυπηρετούμε. Τα παιδιά μας, ο/η σύζυγός πιθανόν, οι γονείς μας, οι παππούδες μας ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΠΙΤΙ για να προστατευτούν και εμείς οφείλουμε γυρνώντας σπίτι να τους προστατεύσουμε.
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!!!!
Ο συνάδελφος από την καθαριότητα να πάρει τα μέσα ατομικής του προστασίας, αλλά και οι συνάδελφοι που τα διανέμουν και οι ίδιοι οι δικαιούχοι δεν πρέπει, δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται σε ένα χώρο περίπου 10 τετραγωνικών. Αυτοί και οι λοιποί συνάδελφοι που θα ακουμπήσουμε το πόμολο της πόρτας εισόδου και όποιο άλλο αντικείμενο βρίσκεται στο χώρο θα πρέπει να προστατευθούμε.

ΝΑΙ να διανεμηθούν τα ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΡΑ, αλλά με άλλο τρόπο.

ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΚΑΤ΄ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ:
✓ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ, Δ.Ο.Υ., κλπ.
✓ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΑΙΡΕΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ.
✓ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΛΠ
✓ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/ΟΙΚ.7874/12-3-2020 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.
✓ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ. 8000/16-3-2020 ΕΓΚΥΚΛΙΟ «ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ». ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
✓ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!!
Ε Κ Κ Λ Η Σ Η!!!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Αλεξανδρή Ευαγγελία, Φλώρου Βασιλική, Παπαδόπουλος Απόστολος, Σπυροπούλου Μαρία, Κεϊσίδου Δήμητρα, Πανοτόπουλος Παναγιώτης, Μπαλαδάκης Γεώργιος, Σαββοπούλου Καλλιόπη (Κέλλυ),
Τζαμασπισβίδης Ιωάννης, Παπαϊωάννου Μαρία, Ντόστης Δημήτριος.

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΑΦΟΡΜΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ