FRONTPAGE

«ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ»

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης πριν την έναρξη του σημερινού δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και η «Εύπολις» δηλώνουν «παρών», αλλά καταψηφίζουν τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, εξηγώντας γιατί.

«Η δημοτική αρχή στην δύσκολη αυτή συγκυρία για την χώρα εκμεταλλεύεται τις ΠΝΠ για δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να κλείσει τρύπες και εκκρεμότητες του παρελθόντος» επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Ζαμάνης, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, όπως προϋπολογισμός «των θολών κωδικών της Διονυσοσκουφίτσας» και των «Γιαλατζή σοφών με νοοτροπία του μαυραγορίτη που προσπαθεί να επωφεληθεί της κρίσης». Δεν λείπουν επίσης οι ακραίοι χαρακτηρισμοί, όπως «εξάμβλωμα και μάλιστα δια περιφοράς, χωρίς δηλαδή ερωτήσεις και κυρίως χωρίς απαντήσεις», ενώ θεωρεί πως σκοπός είναι «να βοηθήσει τη συμμορία της ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΊΤΣΑΣ να κάνει την ώρα της κρίσης τις «Δουλίτσες» της πουλώντας τρέλα και για αυτό το λόγο προσλαμβάνει μέχρι και ειδικούς ψυχιάτρους».

 

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΑΝΤΙ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Δ.Σ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για τα πρώτα δύο θέματα αυτού του δημοτικού συμβουλίου η ψήφος μου θα είναι αρνητική και ο λόγος είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή στην δύσκολη αυτή συγκυρία για την χώρα εκμεταλλεύεται τις ΠΝΠ για δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να κλείσει τρύπες και εκκρεμότητες του παρελθόντος.
Και για να γίνω πιο σαφής ο Δήμος Διονύσου διαθέτει και Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό. Κακοφτιαγμένο και λανθασμένο αλλά διαθέτει προϋπολογισμό και μπορεί άνετα να λειτουργήσει ειδικά στα πλαίσια αυτών των δυσάρεστων συνθηκών που μαστίζουν τη χώρα.
Ναι πράγματι η πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού είναι υποχρεωτική με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του Δεκεμβρίου, αλλά υποχρεωτικά είναι και τα μαθήματα στα σχολεία, η καταβολή ΦΠΑ, η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών κ.α. πολλά πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν γίνονται. Επομένως αυτός που προβάλει το επιχείρημα της υποχρεωτικότητας της πρώτης αναμόρφωσης μάλλον απευθύνεται σε αφελείς και αδαείς ταυτόχρονα.
Εν το μεταξύ δεν μιλάμε και για μια απλή αναμόρφωση η οποία αφορά 2-3 κωδικούς και μικροποσά που άλλαξαν θέση, μιλάμε επί της ουσίας για έναν καινούργιο προϋπολογισμό με μείωση δαπανών από τον πολύ πρόσφατα ψηφισθέντα σχεδόν 3.000.000 ευρώ σε πολλές δεκάδες κωδικών για να μην πούμε σε εκατοντάδες.
Η αναμόρφωση αυτή επιβεβαιώνει πλήρως όσα λέγαμε για τον αρχικό προϋπολογισμό και την ασχετοσύνη με την οποία αυτός συντάχθηκε στο πόδι. Τον προϋπολογισμό των θολών κωδικών της «ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ», τον προϋπολογισμό των Γιαλατζή σοφών που αποδεικνύουν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή όχι μόνο για τον Δήμο αλλά για ολόκληρη τη χώρα, τραγικά ανέτοιμοι να διοικήσουν και σαν να μην έφτανε αυτό δείχνουν και το μικρό τους πολιτικό μέγεθος αφού αντιμετωπίζουν την κρίση αυτή και τις ΠΝΠ ως ευκαιρία, είναι καθαρά η νοοτροπία του μαυραγορίτη που προσπαθεί να επωφεληθεί της κρίσης, για να καλύψουν χωρίς κουβέντα καν όσα ψέματα και αστοχίες πολύ πρόσφατα παρουσίαζαν ως το μεγαλόπνοο σχέδιο τους για τον Δήμο Διονύσου.
Άνθρακες ο θησαυρός, 3.000.000 ευρώ μείον. Από μισθοδοσία και μόνο περίπου 1.000.000 κάτω , οι 500.000 από τις υπεσχημένες στο προσωπικό υπερωρίες. Οι θολοί κωδικοί όμως παραμένουν στην θέση τους. Πως μπορεί να ψηφίσει κανείς ένα τέτοιο εξάμβλωμα και μάλιστα δια περιφοράς, χωρίς δηλαδή ερωτήσεις και κυρίως χωρίς απαντήσεις και γιατί να το ψηφίσει αφού δεν είναι κατεπείγον, για να βοηθήσει τη συμμορία της ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΊΤΣΑΣ να κάνει την ώρα της κρίσης τις «Δουλίτσες» της πουλώντας τρέλα και για αυτό το λόγο προσλαμβάνει μέχρι και ειδικούς ψυχιάτρους.
Θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο στην παρούσα συνεδρίαση να απέχουμε και με την στάση μας αυτή να μπλοκάρουμε την λειτουργία του συμβουλίου σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας , είναι όμως μάταιο γιατί με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο πέρα από μια καθυστέρηση στη λήψη απόφασης τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να γίνει. Εξάλλου δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε αντιμετωπίζουμε την κρίση ως ευκαιρία για μικροπολιτική. Συναισθανόμενοι την ευθύνη της θέσης που η πολίτες του Διονύσου μας εμπιστεύτηκαν είμαστε παρόντες και καταψηφίζουμε και την πρώτη και την δεύτερη εισήγηση. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι οι δυο αυτές εισηγήσεις με τον τρόπο και στο χρόνο που έρχονται μόνο ντροπή θα πρέπει να προκαλούν σ΄ αυτούς που είναι «υποχρεωμένοι» να τις ψηφίσουν.

ΖΑΜΑΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

 

Την ίδια στάση με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» τηρεί και η «Εύπολις», δηλώνοντας δηλαδή «παρών» και καταψηφίζοντας τα δύο κεφαλαιώδη θέματα. «Είναι αδιανόητο να δεχτούμε ότι αυτά τα κρίσιμα θέματα θα πρέπει να ψηφιστούν δια περιφοράς, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να τα συζητήσουμε, ακούγοντας την τεκμηρίωση τόσο των αλλαγών, όσο και των λόγων που μας οδηγούν στην τόσο επείγουσα διαδικασία, σε περίοδο πραγματικής εθνικής κρίσης» σημειώνεται, ενώ σε άλλο σημείο καλείται η «διοίκηση να σεβασθεί τις παρατάξεις που εκφράζουν την πλειοψηφία των δημοτών και να μην τις «χρησιμοποιεί», περιπτωσιολογικά, θέλοντας να καλύψει τις αδυναμίες και τις όποιες άστοχες ενέργειές της».

 

Εύπολις Δήμος Διονύσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 24/03/2020

Ώρα προβληματισμού και ανάληψης ευθύνης

Το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού Συμβουλίου είναι ότι θα πραγματοποιηθεί, εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας. Από τα τρία θέματα «προς συζήτηση», τα δύο πρώτα αφορούν την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.
Σημαντικά θέματα, τα οποία έχουν εγκριθεί και με τα οποία θα μπορούσε να λειτουργεί ο Δήμος. Είναι αδιανόητο να δεχτούμε ότι αυτά τα κρίσιμα θέματα θα πρέπει να ψηφιστούν δια περιφοράς, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να τα συζητήσουμε, ακούγοντας την τεκμηρίωση τόσο των αλλαγών, όσο και των λόγων που μας οδηγούν στην τόσο επείγουσα διαδικασία, σε περίοδο πραγματικής εθνικής κρίσης.
Δεν θα είχαμε αντίρρηση να συμμετάσχουμε στην συζήτηση, εφόσον είχε οργανωθεί το Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και με ζωντανή παρακολούθηση από τους δημότες, κάτι που ως παράταξη το έχουμε θίξει επανειλημμένως. Η τεχνολογία μας παρέχει πολλές δυνατότητες και μέσα, ώστε να λειτουργήσουμε, σύγχρονα και αποτελεσματικά, με ασφάλεια και από απόσταση. Η διοίκηση του Δήμου έπρεπε να έχει προετοιμασθεί κατάλληλα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως έχει, ήδη, γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Στην παρούσα φάση, σεβόμενοι τη δύσκολη περίσταση δηλώνουμε «παρών», αλλά καταψηφίζουμε τα δύο πρώτα θέματα και ζητάμε, για άλλη μία φορά, η διοίκηση να σεβασθεί τις παρατάξεις που εκφράζουν την πλειοψηφία των δημοτών και να μην τις «χρησιμοποιεί», περιπτωσιολογικά, θέλοντας να καλύψει τις αδυναμίες και τις όποιες άστοχες ενέργειές της. Οι εποχές, δυστυχώς, αλλάζουν και μας ξεπερνούν τα ίδια τα γεγονότα!
Καλόν είναι να προβληματιστούμε για την ανάγκη πραγματικών συγκλίσεων/συνεργασιών. Λέμε όχι σε τακτικές αδιαλλαξίας και φαρισαϊκές συμπεριφορές!

 

-Σχετικά άρθρα:

-«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ»: «ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ»

Categories: FRONTPAGE, ΝΕΑ