ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΕΩΣ 400 € ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ – ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ

Της Νένας Μαλλιάρα.

Στην απαγόρευση ορισμένων συναλλαγών στο τραπεζικό κατάστημα, προχωρούν οι τράπεζες, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προχώρησε σήμερα σε ενημέρωση του κοινού ότι συγκεκριμένες συναλλαγές δεν θα μπορούν να διενεργούνται στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα-Τρίτη-24 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

  1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. Σημειώνεται ότι αναλήψεις ποσού άνω των 400 ευρώ μπορούν να πραγματοποιηθούν από τα ταμεία των τραπεζών, ενώ ο λόγος που τίθεται ο συγκεκριμένος περιορισμός αφορά καθαρά στο γεγονός ότι τα χρήματα είναι από τα πλέον μολυσματικά αντικείμενα.
  2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ.) θα εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) θα πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Όπως συστήνει στους συναλλασσόμενους η ΕΕΤ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζας τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

Όπως είχε γράψει στις 19/3 το Capital.gr, σύντομα, μια σειρά τραπεζικών συναλλαγών θα γίνονταν “υποχρεωτικά” εξ αποστάσεως, καθώς εντείνονται τα μέτρα των τραπεζών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό και για τις προαναφερόμενες εργασίες οι τράπεζες ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα, δια της εκπαιδευτικής οδού, να αποτρέπουν τους πελάτες να προσέρχονται στο γκισέ. Και αυτό, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, προκειμένου να “ελαφρύνουν” ακόμη περισσότερο τα καταστήματα από τη φυσική παρουσία των πελατών, ειδικά ενόψει των επόμενων ημερών, καθώς από τις 24 του μηνός και μετά πληθαίνουν οι ημερομηνίες διαφόρων πληρωμών. Αναμένεται, δηλαδή, πάντα τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα, μεγαλύτερη προσέλευση στα καταστήματα και δη ηλικιωμένων για την είσπραξη των συντάξεων.

*Πηγή: capital.gr

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

-ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΟΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Categories: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ