ΝΕΑ

ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΩΣ 1η ΜΑΊΟΥ

Ο Δημήτρης Βερβεσός,  πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε ανάρτησή του σήμερα-Πέμπτη στο Facebook αναφέρει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως έχει αποφασίσει την  παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών έως την 1η Μαΐου. Μετά από προφορική επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως σημείωσε, «εντός της ημέρας θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, η οποία θα παρατείνει την αναστολή των Δικαστηρίων μέχρι και την 1/5/2020».

Η επίμαχη απόφαση αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει και μία σειρά άλλες ρυθμίσεις για επιμέρους ζητήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.18176 έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών στο σύνολο της Επικράτειας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 27.3.2020.

Σήμερα-Πέμπτη αναμένεται και η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας και των τελικών δικαιούχων της ενίσχυσης των 800 ευρώ, στην οποία, όπως φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, θα ενταχθούν μόνο οι εργαζόμενοι δικηγόροι και όχι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το ίδιο θα ισχύσει για μηχανικούς, γιατρούς και λογιστές, καταλήγει ο Δ. Βερβεσός.

Categories: ΝΕΑ