ΝΕΑ

74 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, 966 ΣΥΝΟΛΟ – 28 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Στους 28 έχουν φθάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (27/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα νέα κρούσματα είναι  74 και συνολικά 966, 66 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 65 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Εκ των θυμάτων, 23 είναι άνδρες και πέντε γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 73 έτη.

Εξαιρετικά σημαντικές χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Τσιόδρας, ενώ χαρακτήρισε “ελεγχόμενη” την τροχιά του ιού στη χώρα μας. Επιπλέον τόνισε ότι κανείς δεν έχει ανοσία από τη νόσο και θα αποκτάται σιγά. Ακόμη συμπλήρωσε ότι τα μοριακά τεστ είναι τα πιο αξιόπιστα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για 40 εκατ. θανάτους παγκοσμίως. Τέλος ανακοίνωσε ότι η μητέρα που είχε γεννήσει στο Αττικόν και είχε βρεθεί θετική στον ιό πήρε εξιτήριο, όπως και υπερήλικας Ιταλός 101 ετών που έχει γεννηθεί την περίοδο της επιδημίας της πανώλης, το 1919.

«Η γρήγορη εφαρμογή των μέτρων γλιτώνει τη χώρα μας από πολλούς θανάτους και από την επιβάρυνση του συστήματος Υγείας» υπογράμμισε ο κ Τσιόδρας, προσθέτοντας πως «η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας».

*Πηγή: ethnos.gr

 

-Σχετικά άρθρα:

-27 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, 892 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ»

 

Categories: ΝΕΑ