ΝΕΑ

32 ΝΕΚΡΟΙ, 95 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, 1061 ΣΥΝΟΛΟ – ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Του Γιώργου Σακκά.

Αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί 95 νέα κρούσματα, 1061 σύνολο.  Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 4 νέους θανάτους. Από τους 32 που απεβίωσαν οι 25 είναι άνδρες και οι 7 γυναίκες. Επίσης, η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Από τους διασωληνωμένους οι 47 από αυτούς είναι ηλικιωμένοι και οι περισσότεροι είναι άνδρες και μόνο 12 είναι γυναίκες. Επίσης από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 14.363 μοριακοί έλεγχοι για κρούσματα.

O κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός ότι έχουν συνολικά αποσωληνωθεί 5 άτομα.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 15 Απριλίου. Παράλληλα τίθενται περιορισμοί και στις πτήσεις προς Γερμανία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στις λαϊκές αγορές λέγοντας ότι σε όποιες αγορές δεν εφαρμόζονται μέτρα προστασίας οι λαϊκές θα κλείνουν.

*Πηγή: news247

 

-Σχετικά άρθρα:

-29 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΚΑΤΕΛΗΞΕ 89ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

Categories: ΝΕΑ