FRONTPAGE

«ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Γ.Γ.»

Λάβρος ο Διονύσης Ζαμάνης εξαπέλυσε μια απίστευτης σφοδρότητας επίθεση εναντίον του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Στέφανου Μιχιώτη. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνέχισε τις εργασίες της από το σημείο της χθεσινοβραδινής διακοπής από τις 2 το μεσημέρι σήμερα, ο επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων» ζήτησε να μιλήσει προ ημερήσιας διάταξης. Του δόθηκε ο λόγος γύρω στις 5.30, οπότε προέβη σε μια σειρά καταγγελιών, χαρακτηρίζοντας «ντροπή του Διονύσου το …ντουέτο της αμαρτίας», Δήμαρχο και Γ.Γ., «μαζί με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους παρατρεχάμενους».

Αρχικός στόχος ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Κατσιγιάννη, την οποία κατηγόρησε ότι παραβίασε τον κανονισμό, όχι μια αλλά πολλές φορές, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι δεν ανακάλεσε στην τάξη τον Δήμαρχο, ούτε ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά ο επιτιμητικός και υβριστικός χαρακτηρισμός «αγαπητικός».

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ αυτόν τον αστοιχείωτο επαγγελματία της πολιτικής αλητείας, που με δυσκολία μιλάει ελληνικά  δημοσίως, να με υβρίζει χωρίς να ανακαλείται στην τάξη» υπογράμμισε αναφερόμενος στον Καλαφατέλη.

Ωστόσο προχωρώντας παραπέρα έβαλε στην ίδια γραμμή της αντιπαράθεσης με το Δήμαρχο τον Γενικό Γραμματέα Στέφανο Μιχιώτη, ο οποίος, σημειωτέο, δεν είναι αιρετός, δεν εκτέθηκε δηλαδή στην κρίση του εκλογικού σώματος, αλλά διορίστηκε μετά τις εκλογές.

«Το να πληρώνει ο δήμαρχος με δημόσιο χρήμα τον Γ.Γ. μόνο και μόνο για να βρίζει εμένα (και όχι μόνο), αλλά και να «εκτελεί συμβόλαια» σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων αποτελεί όνειδος και ντροπή για το Διόνυσο, πολλώ μάλλον όταν στο παρελθόν ο δεύτερος καθύβριζε σκαιότατα τον πρώτο και την οικογένειά του» επισήμανε.

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του πρώην Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη, έχει ως εξής:

 

«Κα πρόεδρε,

  • έχετε σαφώς παραβιάσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την ώρα συνεδρίασης του. Ο κανονισμός ρητά αναφέρει ότι οι συνεδριάσεις γίνονται μετά τις 16.00 εκτός εξαιρέσεων. Χωρίς λοιπόν την παραμικρή αιτίαση, με το υπ.αριθμ.9927/30-04-2020 έγγραφό σας, συνεχίζετε την συνεδρίαση σε ώρα εκτός κανονισμού.
  • Αρνηθήκατε να θέσετε σε ψηφοφορία πρόταση που νόμιμα κατέθεσα προς ψήφιση στην χθεσινή συνεδρίαση κατά τη συζήτηση της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
  • Δεν ανακαλέσατε στην τάξη τον Δήμαρχο, ούτε ζητήσατε να διαγραφεί από τα πρακτικά ο επιτιμητικός και υβριστικός χαρακτηρισμός που απέδωσε στο πρόσωπό μου ως «αγαπητικό», δηλαδή νταβατζή. Και αυτό το πράξατε καθ’ ην στιγμή ο άνθρωπος αυτός τυγχάνει μακράν ο μεγαλύτερος πολιτικός «νονός» που γνώρισε η περιοχή.
  • Τέλος, από ότι πληροφορήθηκα, ο Δήμαρχος και μετά την αποχώρηση μου από την τηλεδιάσκεψη συνέχισε να με υβρίζει δημόσια, χωρίς καμία αντίδραση δική σας και μάλιστα με περισσή έπαρση δήλωνε ότι αδιαφορεί για το αν ακούγεται ότι δημόσια με υβρίζει, προφανώς υπολογίζοντας και στην δική σας αδιάφορη και πλημμελή στάση, που ισοδυναμεί με από πλευράς σας έμπρακτη ενθάρρυνση της άθλιας πιό πάνω συμπεριφοράς του.

Επειδή η ευθύνη για την ορθή και κόσμια διεξαγωγή της συζήτησης είναι αποκλειστικά δική σας, αντιλαμβάνεστε ότι με την παραπάνω στάση σας είστε αποκλειστικά υπεύθυνη για την μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα.

Επειδή είμαι εργαζόμενος και όχι επαγγελματίας πολιτικάντης, δεν έχω την δυνατότητα να καταφεύγω σε νομικές  διαδικασίες προάσπισης της τιμής και της υπόληψής μου ούτε να πληρώνω τις νομικές μου συμβουλές με δημοτικό χρήμα και ρουσφέτια. Δεν πρόκειται όμως να ανεχτώ αυτόν τον αστοιχείωτο επαγγελματία της πολιτικής αλητείας, που με δυσκολία μιλάει ελληνικά  δημοσίως, να με υβρίζει χωρίς να ανακαλείται στην τάξη.

Τέλος, πληροφορούμαι ότι στην προσωπική σελίδα του αδρά αμειβόμενου Γ.Γ. υπάρχουν υβριστικά, ανυπόστατα και συκοφαντικά σχόλια εναντίον μου (και όχι μόνον).

Το να πληρώνει ο δήμαρχος με δημόσιο χρήμα τον Γ.Γ. μόνο και μόνο για να βρίζει εμένα (και όχι μονο) αλλά και να «εκτελεί συμβόλαια» σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων αποτελεί όνειδος και ντροπή για το Διόνυσο, πολλώ μάλλον όταν στο παρελθόν ο δεύτερος καθύβριζε σκαιότατα τον πρώτο και την οικογένειά του.

Είναι αδιανόητο, σαν αξιακό σύστημα, να γλύφεις χαμερπώς εκεί που έφτυνες μόνο και μόνο για την καρέκλα.

Είναι πλέον κοινή η πεποίθηση ότι το «ντουέτο της αμαρτίας» Δήμαρχος και Γ.Γ. (μαζί με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους παρατρεχάμενους) αποτελούν την ντροπή του Διονύσου».

 

-Σχετικά άρθρα:

-«ΡΟΝΤΕΟ» ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

-ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»