ΝΕΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Δωρεάν χώρο σε πλατείες και πεζοδρόμια θα διαθέσει από την προσεχή Δευτέρα κιόλας, 25 Μαϊου, ο Δήμος Διονύσου στους καταστηματάρχες της εστίασης για να τοποθετήσουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών. Βασική προϋπόθεση είναι να διασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση των πεζών και των ΑΜΕΑ, καθώς επίσης να μην αναπτύξουν τα καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη, ενώ μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dimsxeseis@dionysos.gr.

Η ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου:

“Σας υπενθυμίζουμε ότι ενόψει της επαναλειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, αναψυκτήρια κλπ.), ο Δήμος Διονύσου ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 θα διαθέσει δωρεάν κοινόχρηστο χώρο στα Καταστήματα αυτά, προκειμένου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει στους δήμους η νέα νομοθεσία του Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος Διονύσου, προχωρά στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας πελατών και εργαζομένων.

Προϋπόθεση για τη δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε κάθε κατάστημα, είναι:

α) να διασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ κλπ. και να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις ΑμεΑ στο πεζοδρόμιο,

β) να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές στον κοινόχρηστο χώρο.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, προσκαλούμε τους υπεύθυνους των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατό αίτηση για τη χορήγηση άδειας δωρεάν κατάληψης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου.

Η Αίτηση υποβάλλεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Διονύσου και σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση dimsxeseis@dionysos.gr.

Στην Αίτηση επισυνάπτονται: α) Η Άδεια Λειτουργίας της επιχείρησης, μαζί με τυχόν υφιστάμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και β) πρόχειρο σκαρίφημα (με διαστάσεις) του δωρεάν κοινόχρηστου χώρου για τον οποίον γίνεται η αίτηση.

Τέλος, προτρέπουμε όλους τους συμπολίτες μας που κατοικούν στο Διόνυσο, να προτιμήσουν και να στηρίξουν τις εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Δήμου μας. Σε αυτή την κρίσιμη αυτή περίοδο είναι σημαντικό να έχουμε μία ζωντανή και δραστήρια τοπική οικονομία, που παράλληλα δίνει εργασία σε συνδημότες μας.

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

-ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

 

Categories: ΝΕΑ