ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ»

Με μια φωτογραφία του γνωστού καρατερίστα ηθοποιού Αρτέμη Μάτσα, που είχε τυποποιηθεί ερμηνεύοντας ρόλους προδότη, καταδότη και ρουφιάνου στον ελληνικό κινηματογράφο και τον τίτλο «Κοίτα ποιος μιλάει» ο Διονύσης Ζαμάνης απαντάει στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Διονύσου Στέφανο Μιχιώτη για το τελευταίο περιστατικό με την προσπάθεια εκφοβισμού και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης της δημοτικής υπαλλήλου Καλιόπης Σαββοπούλου.

Η απάντηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (“Ανοιχτοί Ορίζοντες”) συμπεριλαμβάνει και τον Πέτρο Πετρόπουλο, που αμείβεται ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Διονύσου και έχει θέσει την ιστοσελίδα του (edionysos) στις υπηρεσίες της διοίκησης.

 

Διονύσης Ζαμάνης

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ

images (1)

Πιο σημαντικό από αυτό που λέγεται, είναι το ποιος το λέει, εσχάτως δε και το ποιος το δημοσιεύει.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους , ισχύει πως μια φορά ρουφιάνος, πάντα ρουφιάνος και ως γνωστόν ο άνθρωπος που κατέχει την ιδιότητα αυτή δεν λέει ποτέ τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως τον συμφέρει.

Όταν η ζωή σου έχει στερήσει δυστυχώς ουσιώδεις αξίες και προσόντα, δε σου μένουν και πολλές επιλογές. Πρέπει να πορευθείς με ό,τι έχεις μάθει να κάνεις χρόνια τώρα: να κάνεις το ψέμα αλήθεια, να κοιτάς από την κλειδαρότρυπα γιατί κατά πρόσωπο φοβάσαι, να τραμπουκίζεις . Απίθανοι τύποι που έγιναν από το πουθενά Θεσμός, κάθισαν καλά στην καρέκλα που τόσο αναπάντεχα τους επιφύλαξε η ζωή και ανέλαβαν ρόλο Μεγάλου Αδελφού στο Δήμο.

Τακτική 1η : «Ο κακός υπάλληλος του Δήμου»

Υπάρχουν υπάλληλοι με διαφορετική άποψη από των Θεσμών; Ναι, και πρέπει να διώκονται. Όπως η συγκεκριμένη υπάλληλος στο πρόσφατο συμβάν για το οποίο έχουμε αναφερθεί και η οποία είναι προφανές πως διώκεται για μια ανάρτηση προσωπική, στην οποία πουθενά δεν αναφέρεται ο Δήμος Διονύσου, όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει στις επίμαχες αναρτήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν. Η καταγγελία της άλλωστε έχει γίνει με πρωτοκολλημένο έγγραφο και όχι μυστικά.

Τακτική 2η : «Όλοι το ίδιο είμαστε»

Επειδή η προσπάθεια πειθαρχικοποίησης του «παραπτώματος» έπεσε στο κενό και μετά την καταδίκη του περιστατικού από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας και επειδή το επιχείρημα ότι όλοι παρασύρθηκαν από τα δικά μου καταγγελλόμενα δεν καταπίνεται , ο Θεσμός προχώρησε στην Τακτική Νο2 . Σκέφτηκε λοιπόν να αντιπαραβάλλει συμβάν επί της δικής μου Δημαρχίας κατά το οποίο αφαιρέθηκαν 28 ημερομίσθια από υπάλληλο η οποία δεν παρείχε εργασία και της επεβλήθη πειθαρχική ποινή 6 επιπλέον ημερών για τον ίδιο λόγο. ΜΕΤΑ την επιβολή της ποινής, η συγκεκριμένη υπάλληλος καθύβρισε σκαιότατα δημόσια και επώνυμα το σύνολο σχεδόν της Διοίκησής μας και τιμωρήθηκε γι ΄ αυτό με ποινή άλλων 6 ημερών.

Αντιστοιχία μεταξύ περιστατικών ανύπαρκτη, τακτική δοκιμασμένη όμως, καθόσον πες, πες, κάτι θα μείνει. Σίγουρα όμως όχι σε όσους γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα από μέσα.

Γεγονός που μας παραπέμπει στην

Τακτική 3η : «Ο καθαγιασμός»

Αφού λοιπόν δε μπορούμε να κοροϊδέψουμε τους από μέσα, ας κάνουμε σαματά προς τα έξω. Έχουμε κανέναν να μας βοηθήσει; Πως, αμέ, έχουμε μια “ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ” τοπική ιστοσελίδα της οποίας ιδιοκτήτης και διαχειριστής είναι (άκου να δεις!) ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κος Πετρόπουλος, αμοιβόμενος με μισθό από το Δήμο και αν χρειαστεί μπορεί να πάρει και υπερωρίες. Λοιπόν, ο Θεσμός θα αναρτήσει εκεί πλέον τα ψέματά του μονομερώς, χωρίς ενοχλητικές ερωταπαντήσεις και επιτέλους θα περάσουν σε όσους πρέπει να περάσουν.

Όλοι εμείς που δεν πορευόμαστε στα δημοτικά ζητήματα μέσω τακτικισμών και υπόγειων διαδρομών πραγματικά απορούμε: Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν;

Το συμπέρασμα είναι εξαιρετικά θλιβερό με λίγα χιλιάρικα από τον δημοτικό κορβανά μπορείς να αγοράσεις τα πάντα και να μετατρέψεις σε φιγούρα του θεάτρου σκιών όλους αυτούς που τις όποιες αξίες τους και τις όποιες αρχές τους, αν είχαν ποτέ, τις έχουν βάλει σε διατίμηση.

Ο παραγγέλλων φυσικά είναι ο Δήμαρχος, ο πληρώνων όμως πάντα οι δημότες.

 

 

-Σχετικά άρθρα:

-«ΤΟ …ΜΑΝΔΡΟΣΚΥΛΟ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

-«Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΓΓ ΣΕ ΡΟΛΟ ΓΕΩΡΓΑΛΑ-ΛΟΓΟΚΡΙΤΗ»

-ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ