ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

«ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Ίδια γεύση, ίδια συμπεριφορά χιλίων καρδιναλίων, με την ανεπάρκεια και την ασχετοσύνη να ξεχειλίζει κάθε στιγμή από τους καθ’ ύλην αρμόδιους…

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών, από τον αριθμό 12 και μετά της ημερήσιας διάταξης. Για το θέμα υπ’ αριθμόν 12 μάλιστα έγινε συζήτηση για το αν έπρεπε να συζητηθεί εκ νέου, καθώς η Πρόεδρος Σοφία Κατσίγιαννη πριν διακόψει το βράδυ της Τρίτης τη συνεδρίαση είχε ανακοινώσει ότι εγκρίθηκε (;) κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των κ Τσεβά, Πέππα, οι οποίοι αποχωρώντας νωρίς είχαν δηλώσει προκαταβολικά ότι ψηφίζουν όλα τα …επόμενα θέματα. Δηλαδή η …θεματοφύλακας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήξερε, ούτε βεβαίως είχε διαβάσει, δεν είχε ασχοληθεί καν να πληροφορηθεί, ότι …η μελλοντική τηλεγραφική ψήφος ή η ψήφος με …drone δεν επιτρέπεται. Επικαλούνταν μάλιστα τις συμβουλές των υπηρεσιακών παραγόντων, των υπαλλήλων του Δήμου, που είναι επιτετραμμένοι να υποστηρίζουν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συνεχίσει τη συνεδρίαση μετά τα μεσάνυχτα κόντρα στον κανονισμό, ενδεχομένως και μέχρι τις 2 τα χαράματα.

Επιπροσθέτως, ήταν για άλλη μια φορά εριστική ακόμη και σε ζητήματα τετριμμένα κι επουσιώδη, επιμένοντας να μη δίνει το λόγο επί προσωπικού όταν της ζητήθηκε. Το κυριότερο είναι ότι δεν μπόρεσε πάλι να επιβληθεί, προκαλώντας σύγχυση στην τηλεδιάσκεψη με το να μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο υπό την ανοχή της χωρίς να παρεμβαίνει, ούτε να ανακαλεί στην τάξη όσους παρεκτρέπονταν.

Ο επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων» Διονύσης Ζαμάνης ζήτησε, για παράδειγμα,  το λόγο και η Πρόεδρος αγρόν ηγόραζε. Οπότε έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Ζ: -Αν σε πω γελοία, δεν θα ζητήσεις το λόγο επί προσωπικού;

Σ.Κ.: «Όχι».

Ζ.: «Δικό σου πρόβλημα».

Με την εν γένει στάση της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίχως λόγο και αιτία παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση αντί να προσπαθεί για την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, δημιουργώντας κλίμα συνεργασίας και γιατί όχι συναίνεσης.

 

-Σχετικά άρθρα:

-«ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΜΕΧΡΙ 31/12 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

-ΔΙΕΚΟΠΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ 18.00

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ …ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ