ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙ …ΜΑΓΚΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Του Περικλή Δημητρόπουλου.

Περί …μαγκιάς ο λόγος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και συζήτηση άνευ λόγου και ουσίας για τις ενημερωτικές ιστοσελίδες του Δήμου Διονύσου. Ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης μάλιστα μας έκανε την τιμή να αναφερθεί πάλι στο dionysospost, απόδειξη του πόσο ψηλά σε εκτίμηση μας έχει. Γι’ αυτό φυσικά τον ευχαριστούμε, κυρίως για την τζάμπα διαφήμιση την οποία μας κάνει.

Η συζήτηση έφθανε στο τέλος της όταν ο Διονύσης Ζαμάνης έθιξε το κεφαλαιώδες ζήτημα των διοδίων και των έργων στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης που …έρχονται οσονούπω:

«Μπορείτε να μας ενημερώσετε αν θα γκρεμιστεί η γέφυρα, όπως διαβάζουμε στον Τύπο; Ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ Καραμανλής, έχει μιλήσει για τοποθέτηση φυσικών διοδίων και όχι ηλεκτρονικών που έλεγε ο κ Σπίρτζης, αλλά την πληροφορία αυτή δεν μπορώ να την επιβεβαιώσω. Εσείς έχετε κάποια πιο έγκυρη ενημέρωση;»

Αυτό ήταν το ερώτημα, εύλογο κατά γενική ομολογία, καθώς το θέμα ενδιαφέρει όλους τους πολίτες από την Κηφισιά και πάνω, μέχρι τον Ωρωπό τουλάχιστον. Αντί λοιπόν ο κ Καλαφατέλης να απαντήσει ρεαλιστικά και με ειλικρίνεια προτίμησε τις ειρωνείες και τις αναφορές στα “sites” και πιο συγκεκριμένα στο dionysospost. Οπότε ξεκίνησε ένας πολύ ενδιαφέρων και αποκαλυπτικός διάλογος:

Καλαφατέλης: «Θα το έχετε δει αυτό που λέτε σε διάφορα sites, όπως το dionysospost. Ξέρετε εσείς. Εγώ δεν ξέρω απ’ αυτά».

Ζαμάνης: «Εσείς δεν ξέρετε; Από …διονυσκουφίτσα δεν γνωρίζετε; Που σε έχει περάσει από γενεές δεκατέσσερις εσένα και την οικογένειά σου;»

Καλαφατέλης: «Δεν ξέρω εγώ απ’ αυτά. Εσύ γνωρίζεις που είσαι μάγκας και έχεις νεύρα».

Ζαμάνης: «Ούτε μάγκας είμαι, ούτε νεύρα έχω. Απλώς έχω τσίπα. Σου έβριζε τη γυναίκα, αλλά εσύ δεν είχες πρόβλημα. Προφανώς το ξεπέρασες».

Καλαφατέλης: «Δεν ξέρω εγώ απ’ αυτά».

Ζαμάνης: «Σου επαναλαμβάνω ότι τσίπα έχω. Αν μου έβριζαν τη γυναίκα θα αντιδρούσα. Δεν θα το ξεπέρναγα όπως εσύ, που συμμάχησες με τον υβριστή σου».

Αυτές οι …ομορφιές διαδραματίστηκαν εις επήκοον όλων των συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη.

Ο κ Καλαφατέλης πάντως έχει άδικο, γιατί το επίμαχο δημοσίευμα περί των διοδίων και του γκρεμίσματος της γέφυρας της Βαρυμπόμπης δεν είναι δικό μας, αλλά του flash.gr. Μάλιστα, το ρεπορτάζ της γνωστής ενημερωτικής ιστοσελίδας συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη (το οποίο απλώς αναδημοσιεύσαμε) είναι εμπεριστατωμένο με αναφορές στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, στο αυριανό (3/6) Περιφερειακό Συμβούλιο που θα αποφασίσει σχετικά κατόπιν συζήτησης, αλλά και στο ιστορικό της υπόθεσης.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση του σχετικού άρθρου θα έκανε καλό στο Δήμαρχο και θα τον γλίτωνε από το να εκτεθεί, χώρια που θα μπορούσε να ρωτήσει (αν είχε απορίες) και όλους αυτούς που αποτελούν το δημοσιογραφικό του στρατό και πληρώνονται αδρά με δημοτικό χρήμα για να τον υποστηρίζουν. Εκτός πάλι αν προέβη σ’ αυτές τις ανούσιες φλυαρίες για λόγους εντυπώσεων και μόνον, όπως άλλωστε το συνηθίζει, βαπτίζοντας τα κάθε λογής φληναφήματα σε «πολιτική».

 

 

-Σχετικά άρθρα:

-«ΑΥΤΟ ΤΟ …ΥΦΑΚΙ, ΤΟ ΜΑΓΚΙΚΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΟΥ»