ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

…ΣΥΜΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΟΙ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ

Μάζεψαν τα σκουπίδια κι έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την καθαριότητα και τη σημασία της  ανακύκλωσης οι Ναυτοπρόσκοποι στο χθεσινό ραντεβού στο ιστορικό δάσος Διονύσου. Οικογένειες με παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε σύνθημα «Διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, Καθαρίζουμε». Συμμετείχε η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», που ήταν χορηγός υλικών καθαρισμού, καθώς και η παρακείμενη καφετέρια «Safe House» που προσέφερε διάφορα αφεψήματα.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε για 14η χρονιά και ήταν φέτος εστιασμένη στην αξία της ανακύκλωσης.

dav

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στον παλιό σταθμό του τρένου και χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας καθαρισμού, ενώ στο τέλος, με τη βοήθεια ειδικού συνεργάτη διαχώρισαν τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα, βιοδιασπώμενα και απορρίμματα.

Στη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού το αιωνόβιο δάσος είχε την τιμητική του καθώς καθημερινά το επισκέπτονταν πάρα πολλοί δημότες για περίπατο, τρέξιμο ή γυμναστική. Υπάρχουν χαραγμένοι από παλιά διάδρομοι, αλλά τα πανύψηλα δένδρα, ως επί το πλείστον πεύκα, θέλουν καθάρισμα. Ότι χρήζει φροντίδας και παρεμβάσεων είναι πασιφανές, όπως διαπίστωσαν και χθες οι επισκέπτες.

dav

Στην εκδήλωση εκτός των τοπικών αρχόντων και της δημοτικής αρχής παραβρέθηκε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας Γιώργος Κρεμλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, κ.α.

Χαιρετισμούς απηύθυναν από τους Ναυτοπροσκόπους Διονύσου οι κ. Λυσιώτης, Πατινιωτάκης και Πετεινούδης, ενώ για την αξία και τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης μίλησαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Κρεμλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι θα σταθούν αρωγοί σε ανάλογες δράσεις.

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ