ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΖΑΜΑΝΗ: «Ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΝΟΘΕΥΣΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΖ»

Του Πέτρου Κωστή.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη πριν από λίγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ανοιχτοί Ορίζοντες») Διονύσης Ζαμάνης σχετικά με το θέμα Νο 3 του επικείμενου Δημοτικού Συμβουλίου («ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΩΣ ΠΡΟΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 1923 ΟΠΩΣ ΣΥΝΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ»). Στην εισήγηση προς το σώμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φωτάκης παρουσιάζει απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (την υπ’ αριθμόν 13: ΘΕΜΑ 3ο), η οποία, κατά τον κ Ζαμάνη, ουδέποτε ελήφθη.

«Κατά τη συζήτηση του θέματος για τους οικισμούς προ του 1923 ουδεμία απόφαση ελήφθη για παραπομπή της υπόθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τουναντίον το θέμα τραβήχτηκε πίσω για να επανεισαχθεί πάλι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε μεταγενέστερη χρονικά συνεδρίαση. Παρόντες από την παράταξή μου ήμουν εγώ και ο κ Τάσος Μπάσης, αλλά και οι υπόλοιποι των άλλων παρατάξεων που έλαβαν μέρος στη συζήτηση γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε. Την καταγγελία αυτή θα κάνω και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Ζαμάνης, ο οποίος όμως δεν σταμάτησε εκεί:

«Πρόκειται για ξεκάθαρη νόθευση πρακτικού και πρέπει άμεσα να βγει ο κ Φωτάκης και να δημοσιοποιήσει το συγκεκριμένο απόσπασμα του απομαγνητοφωνημένου πρακτικού».

Τα προεκτεθέντα από τον πρώην Δήμαρχο περί αλλοίωσης του πρακτικού της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της απόφασης-«μαϊμού», αν είναι έτσι όπως τα λέει, εγείρουν ερωτηματικά και ζητήματα ηθικής τάξης όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες εν προκειμένω έχουν καταλυθεί. Μόνο αν γνωστοποιηθεί επισήμως το επίμαχο απόσπασμα του αποφασιστικού της συνεδρίασης της 12ης Μαϊου θα δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Και κάτι ακόμη: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη στιγμή που υπάρχει τέτοιας μορφής καταγγελία, οφείλει να ελέγξει την εγκυρότητά της. «Φέρτε μου το μαγνητοφωνημένο απόσπασμα να το ακούσω» είναι μια λύση απλή, γρήγορη και αποτελεσματική. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει τις κακοτοπιές και πρωτίστως θα προστατεύσει το κύρος του ανώτατου ιεραρχικά και θεσμικά οργάνου του Δήμου.

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΡΟ ΤΟΥ ’23 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1907 (ΦΕΚ): ΙΔΟΥ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1923

-“ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο …ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ; “

-«ΝΟΜΩ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΦΩΤΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΑΡΧΕΣ»

-«ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ…»

 

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1 reply »