ΝΕΑ

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 25.000€

Προς αναβολή οδεύει η δίκη (3/7) της Λαμπρινής Μήλα για υπεξαίρεση 25.000 ευρώ από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής την περίοδο που ήταν πρόεδρος (2013-14). Στην έγγραφη παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Διονύσης Ζαμάνης απαριθμεί και περιγράφει παραστατικά όλες τις δυνατότητες, με βάση τους κανόνες της δικονομίας και τα νομικά δεδομένα, όπως διαμορφώνονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το εκπληκτικό είναι πως πριν ακόμη ληφθεί η απόφαση αντικατάστασης ο πρώην Δήμαρχος στο έγγραφό του (το οποίο κατέθεσε πριν την έναρξη του ΔΣ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής) θεωρεί σίγουρη την αλλαγή δικηγόρου και καταλήγει με βάση τη λογική στη σχεδόν βεβαιότητα ότι η δίκη δεν θα γίνει.

«Εντός τεσσάρων ημερών και μετά τη λήψη της απόφασης (αντικατάστασης) πρέπει η κα Παπαγρηγορίου να ειδοποιηθεί και να παραδώσει ό,τι έγγραφα έχει στην κατοχή της, να ορισθεί αντικαταστάτης, να παραλάβει αυτός αντίγραφο της δικογραφίας και του αρχείου που θα παραδώσει η κα Παπαγρηγορίου, να μελετήσει την υπόθεση, να μιλήσει με τους μάρτυρες κατηγορίας (αν και για το τελευταίο αυτό αμφιβάλλω ότι πρόκειται να γίνει) και, τελικά, να εκπροσωπήσει επαξίως το ΝΠ στην έδρα» σημειώνει κατά λέξη και συνεχίζει, σαν να ήταν παρών στις παρασκηνιακές διεργασίες που έλαβαν χώρα:

«Επειδή και ο πλέον αδαής μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο είναι ανθρωπίνως αδύνατον να πραγματοποιηθεί, οι πιθανότητες που υπάρχουν είναι α) ο νέος δικηγόρος να ζητήσει αναβολή και να την πάρει από το Δικαστήριο προκειμένου να ενημερωθεί, β) να μην πάρει την αναβολή και να αναγκαστεί να δικάσει χωρίς να ξέρει την υπόθεση, γ) να μη ζητήσει καν αναβολή και να δικάσει χωρίς να ξέρει την υπόθεση και δ) να μην εμφανιστεί καν δικηγόρος στο Δικαστήριο (αν και θα πρέπει να τον έχουν έτοιμο)».

Από τα προαναφερόμενα τέσσερα σενάρια, το  πρώτο (αίτημα αναβολής για να ενημερωθεί ο νέος συνήγορος) φέρεται το επικρατέστερο κατά γενική ομολογία, άλλωστε αποτελεί συνήθη πρακτική στα δικαστήρια. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τρία μάλλον μνημονεύονται περισσότερο για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη ο αναγνώστης ή βάσει της θεωρίας για παν ενδεχόμενο. Σοφός…

 

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ

-ΒΟΜΒΑ (!) – ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΜΙΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

-ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-3 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΗΛΑ

 

Categories: ΝΕΑ