ΝΕΑ

«ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ»

Για ξεπούλημα της υπόθεσης του ελλείμματος στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, για την οποία δικάζεται αύριο-Παρασκευή-3/7 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η Λαμπρινή Μήλα (πρόεδρος την περίοδο 2013-14), κατηγόρησε το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Διονύσης Ζαμάνης το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη.

«Εγώ από πολύ καιρό είχα πει ότι πρέπει να αλλάξει ο δικηγόρος, αλλά λόγω των προβλημάτων υγείας που είχα και τον κορωνοϊό καθυστέρησε η διαδικασία» ανέφερε στην κατεπείγουσα (γι’ αυτό το συγκεκριμένο Θέμα) Οικονομική Επιτροπή ο Καλαφατέλης, που σημειωτέο, είναι μάρτυρας υπεράσπισης της Μήλα. Κατόπιν ανακοίνωσε τον ορισμό της κ Καλογιάνη, ως συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, στη θέση της κ Παπαγρηγορίου που αντικαταστάθηκε.

«Δε νομιμοποιείσαι  να ορίζεις εσύ δικηγόρο στη Σχολική Επιτροπή» αντέταξε ο Ζαμάνης. «Δεν προβλέπεται από πουθενά αυτό. Διατάσεις να αλλάξει ο δικηγόρος για να συνεννοηθείς μαζί του τι ερωτήσεις θα κάνει σε εσένα και τους άλλους μάρτυρες. Ξεπουλάτε την υπόθεση, πράγμα που φωνάζω από την πρώτη στιγμή».

Ο επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων» αναφέρθηκε και στο νομικό σύμβουλο του Δήμου Διονύσου κ Βασιλείου, το όνομα του οποίου μνημόνευσε η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σ.Ε. Αλεξάνδρα Τόκα, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο της Πολιτικής Αγωγής αντί της κ Παπαγρηγορίου:

«Όλα αυτά περί Βασιλείου είναι προσχηματικά και ψέματα, δεδομένου ότι ο κ Βασιλείου έχει εδώ και δύο χρόνια αρνηθεί κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση».

Στο στόχαστρο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης βρέθηκε και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα διαφάνειας, δικηγόρος Νίκος Παπαϊωάννου.

«Τόλμησες να χαρακτηρίσεις απλώς ατυχές περιστατικό την επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου προς την Παπαγρηγορίου, όπου τις υπαγόρευε τι ερωτήσεις θα κάνει στον ίδιο και τους υπόλοιπους μάρτυρες. Εσύ δεν ήσουν που έβγαζες τους φιλιππικούς λόγους περί διαφάνειας, ηθικής, χρηστής διοίκησης, κλπ.; Όλα αυτά φαίνεται ξεχνιούνται με μια θέση ειδικού συμβούλου που εξασφάλισες».

Όπως έχει ήδη γραφεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ, όλη αυτή η παράνομη και αντιδεοντολογική μεθόδευση αντικατάστασης της δικηγόρου Παπαγρηγορίου με την κ Καλογιάνη, παραμονές της δίκης Μήλα, θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες. Το ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο Ζαμάνης:

«Έχω τονίσει και στην έγγραφη παρέμβασή μου προς την Πρωτοβάθμια Σ.Ε. πως όλα αυτά που κάνατε έχουν ποινικό ενδιαφέρον. Το έργο δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ».

Ο ορισμός της κ Καλογιάνη ως συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 5-3. Κατά ψήφισαν οι Ζαμάνης, Τσούκας («Ανοιχτοί Ορίζοντες»), Αλεξανδρής («Εύπολις»).

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 25.000€

-ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ

-ΒΟΜΒΑ (!) – ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΜΙΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

-ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-3 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΗΛΑ

 

Categories: ΝΕΑ