FRONTPAGE

ΟΣΚΑΡ ΞΕΦΤΙΛΑΣ (!) ΟΙ …ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΙΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΜΦΘΗΚΕ

Μνημείο αθέμιτης παρέμβασης στο έργο της δικηγόρου Παπαγρηγορίου που αποπέμφθηκε εν τέλει κακήν κακώς γιατί δεν θέλησε να ευθυγραμμιστεί με τη γραμμή της διοίκησης του Δήμου Διονύσου στη δίκη της Μήλα, είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Στέφανου Μιχιώτη με …νουθεσίες όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης. Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο εν λόγω αξιωματούχος, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας, συμβουλεύει τη δικηγόρο να βάλει νερό στο κρασί της και από συνήγορος Πολιτικής Αγωγής να μεταβληθεί σε συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης για υπεξαίρεση.

Φυσικά, όπως είναι ήδη γνωστό, η κ Παπαγρηγορίου δεν ενέδωσε και γι’ αυτό αντικαταστάθηκε με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με την προφανώς πιο …πρόθυμη και «φιλική» κ Καλογιάννη.

Στις αρχές Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου αναφέρει σε σημείωμά του προς την δικηγόρο:

Αγαπητή κυρία Παπαγρηγορίου,

Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας μας  και δεδομένου  του περιορισμένου χρόνου μέχρι την  δικάσιμο της συγκεκριμένης υποθέσεως που αφορούν οι κατωτέρω μνημονευόμενες  αποφάσεις, σας  γνωρίζω τα εξής:

Α)  Ο Δήμαρχος με την υπ’ αριθ. 10870/1459/14/5/2020  απόφασή του,
όρισε τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Νικόλαο Καρυστινό,  Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής,  Ιωάννη Τσουδερού, Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Στέφανο Μιχιώτη, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Διονύσου και   συνεπικουρούμενη από τον Ειδικό Σύμβουλο Δημάρχου   κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, νομικό, προκειμένου να διευκολύνει την καλή  επικοινωνία μεταξύ του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου”  με εσάς.

Β)Το ΝΠΔΔ  της άνω Σχολικής Επιτροπής με την υπ’ αριθ. 161/4-12-2019  απόφασή του (ΑΔΑ ΩΚ7ΤΟΚ8Λ-ΣΤ9), έχει αποφασίσει ομόφωνα:

1] Την απόσυρση της υποστήριξης του στην από Σεπτεμβρίου 2017 Έκθεση  διαχειριστικού ελέγχου της ΟΕΛ κ. Μαργαρίτας Παναγιωτοπούλου της  ανώνυμης εταιρείας ορκωτών λογιστών DFK PD AUDIT AE και σε κάθε τυχόν άλλη τεχνική έκθεση τεχνικού συμβούλου, που αγνοούμε ως σχολική  επιτροπή και που στηρίχτηκε επ’ αυτής της διαχειριστικής εκθέσεως,  αναφορικά με την «Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου»

2] Την υιοθέτηση της από 17-4-2018 έκθεσης λογιστικής
πραγματογνωμοσύνης του διορισθέντος, κατόπιν της υπ’ αριθμ. ΕΓ
34-16/184 παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών,
πραγματογνώμονα λογιστή – οικονομολόγου κ. Παναγιώτη Ντερτινή και των  συμπερασμάτων αυτής αναφορικά με την Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου», καθώς και του από  12-11-2018 υπομνήματός του.

3] Την σχετική ενημέρωση της διορισθείσης, δυνάμει της υπ’ αριθμ.
39/1-2-2019 αποφάσεως της «Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου», δικηγόρου για την
εκπροσώπηση της άνω σχολικής επιτροπής επί της συγκεκριμένης ποινικής  υποθέσεως, κ. Κωνσταντίνας Παπαγρηγορίου».

Γ) Ως εκ τούτου παρακαλείσθε όπως  α) πριν την έναρξη της διαδικασίας να δηλώσετε τα ανωτέρω   1 και  2 στο δικαστήριο και β) να  περιοριστείτε  ως προς τη βάση αναφοράς των ερωτήσεων σας  και ως προς τους εξεταζόμενους μάρτυρες σε αυτό το πλαίσιο και μόνο.

Δ) Παρακαλούμε όπως μας επιβεβαιώσετε την κατανόηση και αποδοχή των  ανωτέρω, απαντώντας στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα μέχρι την Τρίτη 09 Ιουνίου 2020 και ώρα 15:00

Ε) Σε περίπτωση  ύπαρξης τυχόν αποριών  ή ανάγκης παροχής
διευκρινίσεων, μπορείτε να τις υποβάλετε εγγράφως μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Στέφανος Μιχιώτης
Γενικός Γραμματέας Δήμου Διονύσου

 

Την από κάθε άποψη απαράδεκτη επιστολή Μιχιώτη η κ Παπαγρηγορίου απέρριψε ρητά και κατηγορηματικά:

Κύριε Μιχιώτη,

Όπως γνωρίζετε μου τηλεφωνήσατε και μου ζητήσατε να συμμετέχω σε
συνάντηση με τριμελή επιτροπή του Δήμου σας, σχετικά με ποινική
υπόθεση με κατηγορούμενη την κα Μήλα, στην οποία παρίσταται ως
πολιτικώς ενάγουσα η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου σας.
Στην ως άνω επικοινωνία μας, ζήτησα να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως το  σκοπό της ως άνω συνάντησης. Αντ’ αυτού, μου αποστείλατε το από 4-6-2020 μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, επί του οποίου σας απαντώ τα εξής:
Όπως ήδη είχα αναφέρει, σε προηγούμενη συνάντηση μου με την Πρόεδρο  της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Διονύσου, και είχα εξηγήσει εκτενώς, η δήλωση παράστασης της πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, προσδιορίζεται και περιορίζεται από το κατηγορητήριο που συντάσσεται από τον αρμόδιο  Εισαγγελέα, και δη, όπως αυτό περιγράφεται στο συγκεκριμένο κλητήριο θέσπισμα κατά της κας Μήλα. Ως εκ τούτου οφείλω ως συνήγορος πολιτικής αγωγής να διαφυλάξω τα συμφέροντα του νομικού προσώπου της σχολικής επιτροπής επιδιώκοντας την καταδίκη της κατηγορουμένης κας Μήλα, ως
αυτή κατηγορείται, αξιοποιώντας προς τούτο όποιο στοιχείο της
δικογραφίας εγώ κρίνω ικανό και πρόσφορο, και υποβάλλοντας τις
αντίστοιχες απαραίτητες ερωτήσεις.

Με εκτίμηση
Παπαγρηγορίου Κωνσταντίνα
Δικηγόρος
Οδός Καρνεάδου αριθ. 34-36

Τα ανωτέρω ντοκουμέντα δεν αποτελούν απλώς μια ακόμη παρασκηνιακή μεθόδευση που υπονομεύει τους θεσμούς. Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα γραφής των ανθρώπων της τοπικής εξουσίας που κατά τα άλλα κομπάζουν διαλαλώντας την καθαρή τους …ματιά, τη διαφάνεια και τη δημοκρατικότητά τους. Λόγω της απίστευτης υποκρισίας τους και μόνο δικαιούνται, επομένως, αυθορεί και παραχρήμα, το όσκαρ της ξεφτίλας!

Η επιστολή Μιχιώτη στην δικηγόρο κ Παπαγρηγορίου:

mix325

mix1326

mix2327

 

Η απάντηση της κ Παπαγρηγορίου:

papa1329

papa2330

 

 

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΗΛΑ

-«ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ»

-ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ

-«ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ»

-ΒΟΜΒΑ (!) – ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΜΙΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

 

 

Categories: FRONTPAGE, ΠΑΙΔΕΙΑ