ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«ΔΗΜΑΡΧΕ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ …ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ…»

«Δήμαρχε, σταμάτα τον “αγώνα” για τα διόδια, μην κουράζεσαι. Παρακολούθησε και λίγο τη Βουλή» διαμηνύει ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος των «Ανοιχτών Οριζόντων» Θόδωρος Στάϊκος, με δημόσια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Γιατί; Όπως εξηγεί ο ίδιος δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστούν διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

60321497_10213385330603573_688871075915759616_n

Ο κ Στάϊκος (Θεοδωρος Σταικος) αναφέρεται στην καμπάνια και την ηλεκτρονική ψηφοφορία των δημοτών μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Διονύσου, αλλά κυρίως στην πρόσφατη  συζήτηση που έγινε στο Κοινοβούλιο, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Μαρίας Αμπατζίδη του «Μέρα25».

Ο κ Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα κατασκευής των διοδίων στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, καθώς υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο.

“Μην μπερδεύετε τον ανασχεδιασμό της γέφυρας και του κόμβου Βαρυμπόμπης, με τα διόδια” τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός. “Θα επαδιαπραγματευτούμε. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες που υπάρχουν και αναγνωρίζω πως ο σχεδιασμός του εν λόγω έργου παραχώρησης, έγινε με προβληματικό τρόπο επί ΝΔ, το 2007. Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Επιφυλάσσομαι, γιατί είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης. Μιλάμε για πλευρικά διόδια, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, οι κυκλοφοριακοί φόρτοι έχουν αλλάξει. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις ότι αύριο θα μπουν διόδια”.

Η κ. Μαρία Αμπατζίδη, υπενθυμίζουμε, υπογράμμισε από την πλευρά της ότι την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση διοδίων έχουν εκφράσει όλα τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής, ενώ, όπως συμπλήρωσε, «έχει υπολογιστεί ότι η κίνηση μέσα στην Κηφισιά θα αυξηθεί από 160 έως 650%.

-Θα δοθεί οριστική λύση με τροποποίηση της σύμβασης; Ήταν η επόμενη ερώτηση της βουλευτή του «Μέρα25».

“Οι Δήμαρχοι έχουν έρθει επανειλημμένως, το έχουμε συζητήσει και θα δούμε το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα”, απάντησε ο κ. Καραμανλής. “Το θέμα ξεκίνησε το 2007 και ο παραχωρησιούχος αποζημιώνεται. Δεν τίθεται θέμα κατασκευής διοδίων. Θα δούμε με τον παραχωρησιούχο να βρούμε λύση. Δεν μπορούμε να πετάξουμε το μπαλάκι μπροστά όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με τα ηλεκτρονικά διόδια που δεν έγινε τίποτα. Δεν τίθεται θέμα ούτε στην Βαρυμπόμπη ούτε στον Άγιο Στέφανο. Πρέπει να κάτσουμε κάτω με νηφαλιότητα και σοβαρότητα να διορθώσουμε τα όποια λάθη έγιναν”.

 

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ