ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙ …ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

Το πρόγραμμα νυχτερινών περιπολιών από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, που είχε επικριθεί σφόδρα όταν το εφάρμοσε ο πρώην Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, επανέρχεται τώρα και βαφτίζεται «πρωτοποριακό». Έχει δε στόχο την «ενίσχυση της προστασίας και των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες». Προφανώς, το προηγούμενο, επειδή το έκανε ο Ζαμάνης δεν είχε τέτοιους στόχους, ούτε ήταν τόσο καλό, όσο το τωρινό του Καλαφατέλη, το οποίο τιτλοφορείται «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη». Σημειωτέο δε, ότι ο κ Καλαφατέλης, ως μείζων αντιπολίτευση την περίοδο 2014-2019, πολέμησε και στηλίτευσε το πρόγραμμα, που λανσάρει τώρα ως πρωτοποριακό, γιατί ήταν, όπως έλεγε τότε «εξαιρετικά δαπανηφόρο και μη αποτελεσματικό».

Επί της ουσίας, τη δουλειά θα κάνουν έξι περιπολικά της εταιρείας STARGUARD SECURITY (5 και 1 για συντονισμό και εποπτεία) και όχι δέκα που είχε αποφασίσει η διοίκηση Ζαμάνη. Με αφορμή τη μείωση των αυτοκινήτων και το συνολικό κόστος της σύμβασης είχε γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη μείζονα αντιπολίτευση να καταγγέλλει τη δυσαναλογία  των προσφερόμενων υπηρεσιών με την αμοιβή της εταιρείας σεκιούριτι (300.000 ευρώ).

Τα έξι οχήματα, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «θα «χτενίζουν» κάθε νύχτα όλες τις γειτονιές του Δήμου, από τις 22.00 έως τις 06.00, το πρωί, διανύοντας το καθένα, πάνω από 100 χλμ. σε κάθε βάρδια, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας η εταιρία  υποχρεούται να εγκαταστήσει ειδικά συστήματα ασφαλείας σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις».

Τα περιπολικά θα είναι τετρακίνητα jeep και θα έχουν ως κύριο ρόλο τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και κτιρίων (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα κλπ.), κι όλων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κλπ.), που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον Δήμο.

Παράλληλα, θα επιβλέπουν για τυχόν προβλήματα ή ύποπτες κινήσεις, σε όλες τις γειτονιές, συνδράμοντας έτσι, έμμεσα, στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δημότες θα έχουν στη διάθεση τους, τον τηλεφωνικό αριθμό  21.11.900.950, ο οποίος είναι αναγραμμένος πάνω στα περιπολικά και μέσω αυτού, θα μπορούν να επικοινωνούν με το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου του προγράμματος «Ασφαλής Πόλη», σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Όλα τα περιπολικά της STARGUARD SECURITY, φέρουν τα διακριτικά της εταιρείας και την ονομασία του Δήμου Διονύσου.

ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δελτίο Τύπου, «ξεκινά η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας με τεχνολογία αιχμής σε δημοτικούς χώρους, κτίρια και εγκαταστάσεις, τα οποία θα τίθενται σε λειτουργία κατά τις νυχτερινές ώρες. Επίσης, θα ενισχυθούν και όλα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν ήδη σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Όλα τα συστήματα θα είναι συνδεδεμένα και θα ελέγχονται από το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου και έτσι θα προστατεύεται, σε πραγματικό χρόνο, η δημοτική περιουσία, με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας».

Υπενθύμιση: Όταν επί προηγούμενης διοίκησης έγινε κίνηση να μπουν κάμερες στα προαύλια των σχολείων, οι οποίες θα λειτουργούσαν αμέσως την αποχώρηση παιδιών και καθηγητών, έγινε ολόκληρος ντόρος για τα προσωπικά δεδομένα των …τοίχων. Τώρα, επειδή βάζει τις κάμερες ο Καλαφατέλης, όλα είναι καλά, ωραία και …πρωτοποριακά.

Categories: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ