ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΔΙΟΝΥΣΙΑ» ΑΠΟ 2-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Τα «Διονύσια», το φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, θα διεξαχθεί και φέτος, παρά το σοβαρό πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη στην πρεμιέρα και του καταξιωμένου συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους στη λήξη. Όπως πάντα οι παραστάσεις θα γίνουν στον χώρο του Παλαιού Σιδηροδροµικού Σταθµού, µε ελεύθερη είσοδο για όλους, από 2 έως 13 Σεπτεμβρίου. Το θέμα έρχεται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει αύριο-Τρίτη, στις 9 το πρωί, στο Δημαρχείο, διά ζώσης, αλλά κεκλεισμένων των θυρών για τους πολίτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, όπως περιγράφεται στην εισήγηση:

1.Έναρξη ∆ιονυσίων – Συναυλία µε τον Μάριο Φραγκούλη, μαζί µε τους αξιόλογους νέους συνεργάτες του, ∆ήµητρα Σελεµίδου, Μυρτώ Βασιλείου, Βασίλη Κούρτη.  Η εκδήλωση, σε συνδιοργάνωση µε την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγµατοποιηθεί την Τετάρτη-2 Σεπτεµβρίου 2020 και ώρα 21:00 µ.µ..

2.Συναυλία πιάνου µε τον Χρίστο Παπαγεωργίου, την Πέμπτη-3 Σεπτεμβρίου, στις 21.00. Ο μαέστρος θα συνοδεύεται από 20µελή ορχήστρα εγχόρδων µε εξάρχουσα τη βιολονίστα της KOA Ludmila Limorova και επιλεγµένους µουσικούς από ΕΛΣ, ΚΟΑ, κλπ.

Το μουσικό πρόγραµµα περιλαµβάνει έργα Morricone (µε αφορµή τον πρόσφατο θάνατό του), Beethoven (µε αφορµή τον παγκόσµιο εορτασµό για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του), αλλά και διαχρονικές επιτυχίες των Mozart, Piazzolla, Brahms, καθώς και µεταγραφές γνωστών κλασσικών κοµµατιών της Μπαρόκ εποχής σε σύγχρονο στυλ από τον Χρίστο Παπαγεωργίου.

3. Συναυλία µε τις FORTISSIMO, την Παρασκευή-4 Σεπτεμβρίου, στις 21.00. Τέσσερις νέες γυναίκες είναι οι Fortissimo, το πρώτο ελληνικό γυναικείο electric string quartet, ένα ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων που συνδυάζει την κλασσική µουσική µε πιο µοντέρνα ακούσµατα ποπ και ροκ. Το συγκρότημα αποτελούν οι Μαρία Εκλεκτού (βιολί), Μαρία Μητριζάκη (βιολί), Κέλυ Βασιλειάδου (βιόλα), Σύλβια Σουπίλα (βιολοντσέλο).

4. Συναυλία µε την Ορχήστρα Εγχόρδων “SINFONIETTA” Αθηνών, το Σάββατο-12 Σεπτεμβρίου, στις 21.00. Πρόκειται για ένα δεκαµελές σύνολο από καταξιωµένους µουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Θα παρουσιάσουν κομμάτια κλασικού και έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου µε τίτλο “Μια αγκαλιά τραγούδια”. Μαέστρος της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γιώργος Αραβίδης, ιδρυτής της ορχήστρας, συνεργάτης και αρχιµουσικός στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

5. Συναυλία µε τον Γιώργο Θεοφάνους, σε μια παράσταση με τίτλο “Σ’ ΑΓΑΠΩ…. ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ”, την Κυριακή-13 Σεπτεμβρίου, στις 21.00. Ο γνωστός συνθέτης θα παρουσιάσει δικές του επιτυχίες αλλά και πολλά άλλα αγαπηµένα διαχρονικά τραγούδια, ερµηνευµένα από τις Όλγα Βενετσιάνου, Βασίλη Πορφυράκη, Αφροδίτη Χατζηµηνά και το νικητή του X FACTOR 2019 Γιάννη Γρόση.

Το προϋπολογιζόµενο κόστος της εκδήλωσης του Θεοφάνους ανέρχεται στο ποσό των 16.120,00 € συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ, ενώ συνολικά οι εκδηλώσεις των «Διονυσίων 2020» θα στοιχίσουν, βάσει των σχετικών εισηγήσεων, άνω των 50.000 ευρώ.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf της Οικονομικής Επιτροπής και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως (το Θέμα Νο 13 αφορά τα “Διονύσια 2020”):

1ο ΘΕΜΑ.pdf

2ο ΘΕΜΑ.pdf

3ο ΘΕΜΑ.pdf

4ο ΘΕΜΑ.pdf

5ο ΘΕΜΑ.pdf

6ο ΘΕΜΑ.pdf

7ο ΘΕΜΑ.pdf

8ο ΘΕΜΑ.pdf

9ο ΘΕΜΑ.pdf

10ο ΘΕΜΑ.pdf

11ο ΘΕΜΑ.pdf

12ο ΘΕΜΑ.pdf

13ο ΘΕΜΑ.pdf

14ο ΘΕΜΑ.pdf

15ο ΘΕΜΑ.pdf

16ο ΘΕΜΑ.pdf

17ο ΘΕΜΑ.pdf

18ο ΘΕΜΑ.pdf

19ο ΘΕΜΑ.pdf

20ο ΘΕΜΑ.pdf

21ο ΘΕΜΑ.pdf

22ο ΘΕΜΑ.pdf

23ο ΘΕΜΑ.pdf

24ο ΘΕΜΑ.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 2ου ΘΕΜΑΤΟΣ Α.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 2ου ΘΕΜΑΤΟΣ Β.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 4ου ΘΕΜΑΤΟΣ Α.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 4ου ΘΕΜΑΤΟΣ Β.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 4ου ΘΕΜΑΤΟΣ Γ.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 5ου ΘΕΜΑΤΟΣ.pdf

ΣΧΕΤΙΚΟ 6ου ΘΕΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΟ 13ου ΘΕΜΑΤΟΣ.pdf

 

 

-Σχετικά Άρθρα

-ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ 5-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ «ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2020»
-ΚΑΙ …ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ!!!

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1 reply »