ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ 5-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ «ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2020»

Και διαδημοτικό φεστιβάλ θεάτρου από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή έξι Δήμων περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των «Διονυσίων 2020», όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Διονύσου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «υπερθέαμα» τις εκδηλώσεις. Λόγω κορωνοϊού, για πρώτη φορά στα χρονικά, «για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Η διάθεση δωρεάν Δελτίων Εισόδου θα πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 31/8 έως και την Παρασκευή 11/9 στα Γραφεία του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού (Λεωφόρος Λίμνης Μαραθώνος 13, Άγιος Στέφανος) ή στο τηλέφωνο 210 8141401.  

Το πρόγραμμα:

– Σάββατο 5/9/2020: Θεατρική Ομάδα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου με το έργο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

– Κυριακή 6/9/2020: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με το έργο «O Τσέχωφ σε…οκτώ σφηνάκια», μία διασκευή διηγημάτων του Άντον Τσέχωφ.

– Δευτέρα 7/9/2020: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου με την Παιδική Παράσταση «Βατραχοποντικοπόλεμος», μια διασκευή της Βατραχομυομαχίας του Ομήρου.

– Τρίτη 8/9/2020: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη με το «Άννα, είπα!» του Παναγιώτη Μέντη.

– Τετάρτη 9/9/2020: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου, με το έργο «Περί Ιονέσκο», βασισμένο σε δύο θεατρικά έργα του διάσημου Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ιονέσκου.

– Πέμπτη 10/9/2020: Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου με την Παράσταση ενηλίκων του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, «Ωχ τα νεφρά μου».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ» (5-10/9/2020)

Το Μικρό Φεστιβάλ Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ» απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με εκδοτικούς οίκους, η παιδαγωγική ομάδα «Απ’Ουσία» αποτελούμενη από παιδαγωγό, ψυχολόγο, κοινωνιολόγο και ιστορικό τέχνης, θα πραγματοποιήσει διαδραστικές αφηγήσεις βασισμένες στις θεματικές των βιβλίων, οι οποίες θα συνοδεύονται από βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια, καθώς και εικαστικές δημιουργίες, με στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας και τη διεύρυνση της σκέψης των παιδιών.

Για πέντε (5) ημέρες, από 5 έως 10/09 και για 3 ώρες (17:00 – 20:00), θα υλοποιούνται 3 εργαστήρια.

Ένα για κάθε μια από τις παρακάτω ηλικιακές ομάδες:

–        Προσχολική ηλικία

–        Παιδιά 5-7 ετών

–        Παιδιά 2-12 ετών

Κάθε εργαστήριο θα ξεκινάει με διαδραστική αφήγηση του βιβλίου ή αποσπασμάτων του βιβλίου, θα ακολουθείται από θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια και εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ανάλογα με την κάθε ηλικιακή ομάδα.

Σκοπός είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με βιβλία παιδικής λογοτεχνίας διαφορετικών θεματικών καλλιεργώντας έτσι την αγάπη τους για το βιβλίο και το παραμύθι.

Ενδεικτικά οι θεματικές των βιβλίων αφορούν στην ανακύκλωση και στο περιβάλλον, στα συναισθήματα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ποίηση, στην εισαγωγή στην τέχνη και στην ισότητα των φύλων.

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1 reply »