ΝΕΑ

6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση 6 νέων υπόγειων κάδων από το Δήμο Διονύσου, σε 5 Δημοτικές Κοινότητες και συγκεκριμένα:

– Ενός κάδου στον Άγιο Στέφανο (Πλατεία Οάσεως).
– Ενός κάδου στην Άνοιξη (Διασταύρωση Λυκαβηττού και Κατσαντώνη).
– Ενός κάδου στη Δροσιά (Πλατεία Μαβίλη)
– Δύο κάδων στο Κρυονέρι (στη Λεωφόρο Κρυονερίου στην Πινακίδα “Κρυονέρι” κοντά στο εργοστάσιο “ΧΑΜΗΛΟΣ”).
– Ενός κάδου στη Ροδόπολη (Πλατεία 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Κοινοτικό Κατάστημα).

Ποια η χρησιμότητα του εγχειρήματος; Σύμφωνα με τη νέα λογική, η σταδιακή υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων συμβάλει αφενός στην αναβάθμιση της καθαριότητας και αφετέρου στη βελτίωση της καλαισθησίας του Δήμου Διονύσου. Ο κάθε υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς παραδοσιακούς τροχήλατους κάδους, με αποτέλεσμα να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Με την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Διονύσου προσδοκά να πετύχει αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, βελτίωση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης, καθώς και  καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι νέοι κάδοι αποθήκευσης είναι πλήρως στεγανοί και τοποθετημένοι υπόγεια εκτός της κοινής θέας, ενώ τα απόβλητα συλλέγονται μέσω υπέργειου «στομίου» τροφοδοσίας. Το σύστημα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς απαιτεί λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, μειωμένες μετακινήσεις οχημάτων και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Categories: ΝΕΑ