ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Παράταση της προθεσμίας (21 Αυγούστου) για τη διαδικασία με τους δασικούς χάρτες ζητούν χιλιάδες πολίτες, που καλούνται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να τρέξουν χιλιόμετρα για να μαζέψουν ένα …κάρο χαρτιά, ώστε να μην απειληθεί η περιουσία τους.

Με το φλέγον θέμα ασχολήθηκε και ο Δήμος Διονύσου, ο οποίος με καθυστέρηση η οποία ξεπέρασε και αυτή του «Εύπολι», τοποθετήθηκε αναφέροντας τις ενέργειες που έκανε.

Με δυο λόγια:

-Έγιναν διαβήματα «τόσο προφορικά όσο και γραπτά σε αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και με το νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά», όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου. Το αξιοπερίεργο εδώ είναι πως γίνεται αρχικά γενικώς και αορίστως λόγος για “αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες” και παρακάτω έρχεται η …εξειδίκευση, δηλαδή ο εξής …ένας, ο οποίος τυγχάνει νέος, άγνωστος και κυρίως …δευτεροκλασάτος.

-Υποβλήθηκε αίτημα για παράταση τουλάχιστον κατά ένα μήνα (μέχρι 21 Σεπτεμβρίου), με παράλληλη τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, αλλά και απλοποίησης της όλης διαδικασίας, που απαιτεί την προσκόμιση Διοικητικών Πράξεων (Ρυμοτομικά Σχέδια, Αποφάσεις Καθορισμού Ορίων Οικισμών προ του 1923, Υπουργικές Αποφάσεις, Οικοδομικές Άδειες, Άδειες Λειτουργίας, Αποφάσεις Διανομών, Απαλλοτριώσεων, Μητρώων, κλπ.).

Αυτά τα στοιχεία, ούτως ή άλλως, μπορούν να αντληθούν απευθείας από τα αντίστοιχα Κρατικά Αρχεία.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη-12/8 θα συνεδριάσει η Νομοτεχνική Επιτροπή, που αποφασίσθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και μηχανικών, νομικών και εμπειρογνωμόνων του Δήμου μας, η οποία θα συνεχίσει την επεξεργασία των προτάσεων του Δήμου ως προς το Νομοσχέδιο για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ …ΧΑΡΤΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΤΑΚΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ “ΧΑΣΑΠΗΣ”

-Η 20ΕΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΜΑΤΑΣ

-«ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΟΙ ΔΡΟΣΙΩΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

 

 

 

 

 

Categories: ΝΕΑ