ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30/9 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΖΗΤΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ

Την παράταση, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για τη διαδικασία βάσει της οποίας είναι δυνατή η εξαίρεση εκτάσεων, αφότου οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν στοιχεία, όπως διοικητικές πράξεις. Ωστόσο, δεδομένου ότι η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων εκπνέει σταδιακά από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου σε όλη την Ελλάδα και μέχρι 21 Αυγούστου στην Αττική, η ΠΟΜΙΔΑ κάνει λόγο για «μηνιαία ασφυκτική προθεσμία», της οποίας την παράταση θεωρεί απαραίτητη.

Κι αυτό, όπως αναφέρει, καθώς η προθεσμία λήγει εντός των θερινών διακοπών, με κλειστά τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας και με αδύνατη την εξεύρεση εξειδικευμένου μηχανικού-τοπογράφου-δασολόγου, που θα υποβάλει την αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά της.

Εως 30 Σεπτεμβρίου

Οι Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας κάλεσαν τους ιδιοκτήτες ακινήτων όλης της χώρας να υποβάλουν σε διάστημα ενός μήνα τα δικαιολογητικά με τα οποία τα εκτός σχεδίου ακίνητά τους εξαιρούνται της δασικής νομοθεσίας λόγω κρατικών διοικητικών πράξεων.

Ανακοινώσεις-προσκλήσεις προς ενδιαφερομένους για την προσκόμιση ατομικών διοικητικών προσκλήσεων έχουν υποβάλει οι Διευθύνσεις Δασών Πρέβεζας, Πέλλας, Ημαθίας, Λευκάδας, Εβρου, Θεσσαλονίκης, Κορίνθου, Φωκίδας, Λακωνίας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Γρεβενών, Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Σάμου, Φλώρινας, Ροδόπης, Αιτωλοακαρνανίας, Χίου, Καβάλας, Δράμας, Αρτας, Κυκλάδων, Πειραιά, Ξάνθης, Πιερίας, Κιλκίς, Καστοριάς, Κοζάνης, Ανατολικής Αττικής, Θεσπρωτίας, Σερρών, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Δωδεκανήσου, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Αργολίδας, Καρδίτσας, Χανίων, Βοιωτίας, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Ηλείας, Λέσβου, Μεσσηνίας, Τρικάλων και Αχαΐας.

*Πηγή: aftodioikisi.gr

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

-ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ …ΧΑΡΤΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΤΑΚΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ “ΧΑΣΑΠΗΣ”

Categories: ΝΕΑ

1 reply »